2015. aug 14.

"Nem opció, követelés" - dagad a Planned Parenthood botrány

írta: Al
"Nem opció, követelés" - dagad a Planned Parenthood botrány

donor_card.jpg

"ÉN nem emlékszem, hogy aláírtam volna  a szerv adományozásról szóló papírt..."

A Planned Parenthood partnerszervezete, a StemExpress korábbi laboránsa, Holly O'Donnell egy tényfeltáró videóban beszámolt a magzati szervkereskedelem pontos mikéntjéről. A StemExpress munkatársaként O'Donnell dolga az volt, hogy az abortuszra váró nők közül megtalálja azokat, akik megfelelnek a StemExpress megrendelői által támasztott igényeknek, és az abortusz után továbbítsa az eladott magzati testrészeket a vevőknek.

holly_o_donnell.png"Ez nem csupán egy opció, hanem követelés" - mondja O'Donnell a Planned Parenthood azon állításáról, hogy az abortuszon átesett nők önként ajánlják fel magzatjaik szerveit kutatásokra.

O'Donnell szerint a PP munkatársai gyakran egyszerűen elvették azokat a szerveket, amikre szükségük volt, az anyák tudta és beleegyezése nélkül. "Nem is volt rá módjuk, hogy tudomást szerezzenek róla." - állítja a korábbi munkatárs.

Az interjúból az is kiderül, hogy a PP hozzáférést adott a páciensek adataihoz és az intézmény munkarendjéhez, hogy az abortuszokat úgy időzíthessék, hogy a nők állapota optimális legyen a megrendelés szempontjából. A PP még azoknak az adatait is tárolta, akik csupán terhességi tesztet szerettek volna kapni tőlük - hiszen ők is potenciális terhesek, és ezzel potenciális "donorokká" is váltak. 

level_egy_meg_nem_szuletett.jpg

Eric Ferrero, a PP kommunikációért felelős alelnöke cáfolta a videóban megfogalmazott vádakat. "A mai napon kikerült videó olyasvalakit mutat be, aki sohasem dolgozott a Planned Parenthoodnak, és hamis, felháborító állításokat fogalmaz meg." - tiltakozott Ferrero egy sajtóközleményben. 

David Daleiden, a videót készítő Center for Medical Progress elnöke a CNN-nek azt állította, hogy olyan videófelvétel is létezik, amelyen a StemExpress vezetői elismerik, hogy a PP-tól többször is teljes, sértetlen magzati testeket szállítottak a laboratóriumukba. Ez bizonyítaná, hogy alkalmazzák a “részleges születés abortusz” módszert, ami során a 16 hetesnél idősebb magzatot élve húzzák ki az anyaméhből és csak akkor szúrnak egy méreginjekciót a koponyájába, amikor már a fejét leszámítva teljesen “megszületett”, azaz kijött az anyaméhből. 2003 óta törvény tiltja ezt a gyakorlatot.

A Planned Parenthood, Amerika legnagyobb, legismertebb és legnagyobb hatású abortusz hálózata a közelmúltban került a reflektorfénybe, amikor megjelent egy rejtett kamerás felvétel, amelyen a szervezet igazgatója, Dr. Deborah Nucatola ebéd közben abortált magzatok szerveit árulja kutatási célokra. A felvételt, aminek hitelességét az érintettek sem tudták tagadni, két nap alatt kétmillióan látták.

trevor_frolek.jpg Trevor Frolek, aki a 23. hétre született, de az orvosi segítségnek hála, életben maradt. Az Egyesült államokban a 24. hétig végeznek abortuszt.

 

trevor_foot.jpgTrevor lába újszülöttként: belefért édesapja eljegyzési gyűrűjébe.

Szólj hozzá

abortusz Planned Parenthood