2015. sze 14.

10 pont - hogyan építs boldog, konzervatív családot

írta: Al
10 pont - hogyan építs boldog, konzervatív családot

 konzerv.jpg
 
Lehetséges a 21. században még működő, konzervatív családot létrehozni? 10 pont, és 10 hasznos könyv azoknak, akik még nem adták fel. A boldogság receptje közelebb van, mint gondolnád!

 
1. Ha férj vagy, fejezd ki a feltétlen szeretetedet feleséged felé! Ha feleség vagy, fejezd ki feltétlen tiszteletedet a férjed felé! Nem csak a Biblia, a legújabb pszichológiai kutatások szerint is ez a sikeres kommunikáció alapja a házasságban.
 
 
 
szeretet_es_tisztelet.jpg
 
 
 
 
 
2. Teremtsétek meg saját, családi harmóniátokat! Ne engedjétek, hogy bármilyen zavaró tényező, munka, rokonok, anyagi gondok megzavarják azt!
 
 
 
 
 csaladi_osszhangzattan.jpg
 
 
 
 
 
3. Őrizzétek meg a szabadságotokat: határozzátok meg, hogy miért vagytok felelősek, és miért nem. Így jobban be tudjátok osztani az erőforrásaitokat, és kevesebb problémátok lesz az ok nélküli bűntudattal, vagy egymás felesleges hibáztatásával.
 
 
 
 
 
hataraink.jpg
 
 
 
 
4. Érd el, hogy a gyerekeid tiszteljenek téged, és azokat az értékeket is, amelyeket képviselsz! Erre nem csak neked, nekik is szükségük van az egészséges fejlődéshez. Azt azonban ne felejtsd el, hogy a tiszteletet legeredményesebben előre megelőlegezett szeretettel érheted el és tarthatod fent!
 
 
 
 
szeretet_es_tisztelet_a_csaladban.jpg
 
 
 
 
 
5. Ne engedd ki a gyerekeidet a kezedből idő előtt! Ha a nevelésüket az iskolára vagy a kortársakra bízod, annak beláthatatlan következményei lesznek. És később nem kérhetsz kártérítést...
 
 
 
 a_csalad_ereje.jpg
 
 
 
 
 
6. Erősítsd a gyerekeiddel való kapcsolatot sok közös játékkal! Ne felejtsd el, a gyerekek elsődleges nyelve ez, ezen értenek a legjobban!
 
 
 
 jatekos_neveles.jpg
 
 
 
 
 
7. Ne felejtsd a tévé előtt a gyerekedet! Biztos lehetsz benne, hogy pár percen belül már annak az ellenkezőjét sulykolják bele, amire te próbálod nevelni őt!
  
 
 
 
aldas_vagy_atok.jpg
 
 
 
 
 
8. Felnövekvő gyerekednek add meg azt a függetlenséget, amire szüksége van! Egy idő után meg kell hogy tanulja egyedül is képviselni azokat az értékeket, amelyekre eddig nevelted!
 
 
 
 szeretet_erkolcs_autonomia.jpg
 
 
 
 
 
9. Soha ne becsüld le az Internet és a közösségi média veszélyeit! A legtöbb szülőnek ma fogalma sincs arról, vajon mit csinál a gyereke a Facebook-on. Tartsd az internethasználatot ellenőrizhető keretek között!
 
 
 
 
 szex_drogok_facebook.jpg
 
 
 
 
 
10. Ne szégyellj egy életen át tanulni, hogy minél jobb házastárs ás szülő lehess! Ez a legfontosabb!
 
 
 
 
 
 szulok_iskolaja.jpg
 
 
 

Szívesen olvasnál jó könyveket a gyereknevelésről? Nézd meg a könyvespolcunkat!

Szólj hozzá

család szerelem pszichológia házasság könyvespolc szülő vagyok