2015. sze 25.

"No go" zónák Európa városaiban 2.

írta: Al
"No go" zónák Európa városaiban 2.

"Hogy merészelt muszlim területre lépni?!" (Kelet-London, 2006)

nogo2_luton2.jpg

"No go" zónák, azaz olyan területek Európa városaiban, ahol a muszlim bevándorlók élnek többségben, és a Sharia törvény alapján bíráskodnak saját közösségük fölött, kizárva onnan a hatóságokat és a nem muszlim többséget is. Egyesek szerint Franciaország és Nagy-Britannia történelmi városaiban, valamint Svédországban és Németországban is nagy számmal akadnak ilyen területek. Mások szerint az egész csak jobboldali propaganda, mítosz, ijesztegetés. Sorozatunk első részében a franciaországi „no go” zónákra vonatkozó bizonyítékokat mutattuk be. A második részben Nagy-Britanniában még sokkolóbb tények várnak!

A brit muszlim közösség 68%-a Ázsiából származik, így vallási hátterüket főként a deobandi mozgalom határozta meg, amely a hit minél mélyebb megélését, a saját közösségekbe való visszahúzódást és a közélettől való elfordulást hirdette. Így Nagy-Britanniában a többi európai városnál korábban, már az 1950-es években mecsetek köré szerveződő közösségeket építettek ki a muszlim migránsok. Az ázsiai muszlimok lakta területeken nem csak a Sharia belső használata terjedt el, de a „biraderi”-nek nevezett törzsi alapú tekintélyi rendszer is tovább működött, amivel együtt járnak a becsületgyilkosságok, kényszerházasságok és a poligámia is.

dzsihad.jpg

 

2013-ban a BBC rejtett kamerával filmet készített az országban lévő 85 Sharia bíróság működéséről, ami rávilágít, hogy a nők milyen jogsértéseknek vannak rendszeresen kitéve a muszlim vallási bíróságokon.

A Sharia bíróságok titkai

A muszlim közösségek a közélettől való visszavonulás politikáján azonban változtattak az évek folyamán. 2011-re ez odáig fajult, hogy Anjem Choudari, egy második generációs pakisztáni muszlim megalapította a „Muszlimok a keresztesek ellen” nevű szervezetet, amely kampányba kezdett 12 brit város, köztük „Londonisztán” független iszlám államként való kikiáltásáért.

nogo2_anjem_choudary.jpg

Hiába próbálja a média világszerte bagatellizálni Choudari személyét és céljait, ő az egyik legbefolyásosabb brit muszlim. Luftur Rahman, Nagy-Britannia első közvetlenül választott muszlim polgármestere is szoros szövetségese. A Tower Hamlet-i Tanácsot vezető Rahmant 2014-ben illegális kampánnyal vádolták meg, mivel újraválasztása érdekében egy nyilvános levelet jelentetett meg a helyi közösség lapjában arról, hogy aki nem szavaz rá, az „iszlámellenes és bűnös tettet” követ el. A nyílt levelet a 65 000 fős muszlim közösség 101 prominense írta alá. Rahman kapcsolatban áll az Európai Iszlám Fórummal is, amely az európai társadalom, intézmények és politikai rend iszlamizálását tűzte ki célul. A polgármester a szervezetet közpénzekből is támogatta, emellett olyan közkönyvtárakat nyitott saját kerületében, amelyekben számos iszlám fundamentalista könyv és DVD is elérhető. A Rahman által vezetett londoni Tower Hamlet kerületet egyébként Nagy-Britannia Muszlim Köztársaságának is szokták nevezni.

nogo2-mayor-lutfur-640x480.jpgLuftur Rahman "Nagy-Britannia Muszlim Köztársaságának" polgármestere

A Sunday Telegraph számos eset összegyűjtött, amikor a nem muszlimokat támadás érte a kerületben az iszlám normáinak megsértése miatt. Mohammed Monzur Rahman félig megvakult, miután megverték, mert a Ramadán alatt dohányzott.  Egy 23 éves amerikai diáknak kiütötték a szemét, mert az utcán alkoholt ivott. (A fiú 3 napja tartózkodott még csak az országban.)

nacik_iszlamistak_1.jpg

Kelet-Londonban John Reid volt belügyminisztert Abu Izzadeen a következő kiáltással fogadta: „Hogy merészelt muszlim területre lépni?”

Meglepetés Londonban: muszlim területre tévedtél...

A BBC több anyagot is forgatott arról, hogyan félemlítik meg Lutonban az őshonos lakosokat a muszlimok, hogy költözzenek máshová.  (A jelenség "white flight" néven híresült el.)

 

A lutoni Bury Park legalább két tucat Szíriában és Irakban harcoló dzsihádista lakhelye.

nogo2luton.jpgLutoni muszlimok

2005-ben két keresztény prédikátort megfenyegettek, hogy gyűlöletbeszéd miatt letartóztatják őket, miután evangéliumi szórólapokat osztogattak Birmingham Alum Rock nevű, döntően muszlimok által lakott részében. „A rendőr azt mondta, hogy muszlim területen voltunk, és senki nem engedte meg nekünk, hogy a keresztény üzenetünket hirdessük. Azt mondta, gyűlöletbeszéddel fognak megvádolni minket, mert azt mondtuk a fiatal muszlimoknak, hogy hagyják el az iszlámot, és most be is fog vinni minket a rendőrörsre.” – idézte fel a történteket egyikük, Arthur Cunningham.

nogo2_tuntetes.jpgTiltakozás a muszlim szélsőségesek ellen

David Coleman oxfordi professzor egy tanulmányban kimutatta, hogy ha a bevándorlás üteme nem lassul, a britek alig több, mint 50 éven belül kisebbségbe kerülnek saját országukban.

a_dzsihad_jegyese.jpg

A Demos egyik tanulmánya kimutatta, hogy a britek egyre inkább kerülik az ország azon részeit, ahol a muszlimok vannak többségben. A Manchester University kutatásai alapján Birminghamben például 20 év alatt 65%-ról 48%-ra csökkenhet a britek száma, míg a pakisztániaké 13%-ról 48%-ra emelkedhet.

Etnikai tisztogatás Lutonban 1.

2013-ban Ludi Simpson, a Manchester University statisztikusa a 2011-es hivatalos adatokat elemezve arra jutott, hogy Leicester, Luton és Slough városában már kisebbségben vannak az őshonos britek. Birminghamben ennek a bekövetkezését 2019-re tette.

Etnikai tisztogatás Lutonban 2,

Birminghamben még mindig tart a „Trójai faló hadművelet” körüli rendőri vizsgálat, amelynek során állami iskolákat próbáltak iszlamizálni illegális módszerekkel, manipulációkkal helyi szélsőséges muszlim csoportok. Legalább 25 iskola érintett lehet az ügyben.

 Muszlim bevándorlók aránya brit városokban:

 

Birmingham: Bordesley Green (includes Small Heath) (73.9%); Hodge Hill (includes areas of Saltley and Ward End) (41.5%); Lozells and East Handsworth (48.9%); Nechells (43.5%); Sparkbrook (includes Sparkhill) (70.2%); Washwood Heath (includes Alum Rock) (77.3%).

Blackburn with Darwen: Audley (68.7%); Bastwell (85.3%); Corporation Park (62.6%); Little Harwood (51.9%); Queen's Park (51.5%); Shear Brow (77.7%)

Bolton (Greater Manchester): Rumworth (51.8%)

Bradford (West Yorkshire): Bowling and Barkerend (45.8%); Bradford Moor (72.8%); City (57.3%); Great Horton (42.8%); Heaton (55.9%); Keighley Central (51.2%); Little Horton (58.0%); Manningham (75.0%); Toller (76.1%)

Leicester: Charnwood (38.7%); Coleman (39.7%); Spinney Hills (69.6%); Stoneygate (50.2%)

London Borough of Tower Hamlets: Bethnal Green South (45.7%); Bromley-by-Bow (48.7%); East India and Lansbury (42.9%); Mile End East (45.9%); Shadwell (46.7%); Spitalfields and Banglatown (38.6%); St Dunstan's and Stepney Green (48.7%); and Whitechapel (42.4%).

London Borough of Newham: Boleyn (40.5%); East Ham Central (39.6%); East Ham North (50.1%); Green Street East (49.1%); Green Street West (50.4%); Little Ilford (44.8%); Manor Park (45.4%);

Luton: Biscot (64.6%); Dallow (includes parts of Bury Park) (61.6%); Saints (51.1%)

Manchester: Cheetham (43.3%); Longsight (53.8%); Rusholme (37.9%);

Oldham: Coldhurst (64.2%); St Mary's (58.7%); Werneth (68.2%)

Pendle: Bradley (45.7%); Brierfield (38.8%); Walverden (47.1%); Whitefield (69.8%)

Rochdale: Central Rochdale (52.4%); Milkstone and Deeplish (67.1%)

Slough: Baylis and Stoke (44.7%); Central (40.6%); Chalvey (37.2%);

Westminster: Church Street (42.0%);

Wycombe: Bowerdean (35.6%); Oakridge and Castlefield (45.7%)

A Gatestone Institute eredeti, angol nyelvű összeállítása itt olvasható. 

 

az_iszlam_allam.jpg

Hogyan jöhetett létre feltűnés nélkül és duzzadhatott ilyen hatalmas méretűre napjaink legkegyetlenebb iszlamista terrorszervezete? - Teszi fel a kérdést könyvében Rainer Hermann író. A 2000-es évek elején az Iszlám Állam még nem volt más, mint a sok közel-keleti terrorcsoport egyike az al Kaida árnyékában. Mára kvázi államot igazgat, nagyszabású illegális olajkereskedelmet folytat, globális méretű toborzást végez és naponta hajt végre kivégzéseket "kalifátusnak" kikiáltott kvázi állama területén. Fontos kérdések és lehetséges megoldások az Iszlám Állammal kapcsolatban. (www.booker.hu)

Szólj hozzá

vallás iszlám bevándorlás Európa