2015. nov 17.

A 10 legjobb gyerekkönyv Mikulásra

írta: Al
A 10 legjobb gyerekkönyv Mikulásra

A sok csoki egészségtelen, egy jó gyerekkönyv viszont minden korban csodálatos ajándék. Minden mese egy-egy külön világ a gyerekek számára, ami új kincsekkel gazdagítja őket.

Sorrendben a legkisebbektől egészen kiskamasz korig ajánljuk a legjobb Mikulásos, téli gyerekkönyveket.

  
 
karacsonyi_barkacsolas.jpg
 
 
A kisvakond azon ritka mesehősök egyike, akiért a szülők és a gyerekek egyaránt rajonganak. A bájos rajzok és az egyszerű, barátságos történetek a mesélés élményével épp csak ismerkedő legkisebbek kedvencei lesznek.
 
 
 
 
 
Az egércirkusz gyönyörű képeivel és kedves, szerethető állatkaraktereivel rengeteg élvezetes estét fog szerezni az óvódáskorú kicsiknek.
 
 
 
 
 
Berkenye meséje a kétnyelvű családban élő gyerekeknek a legjobb ajándék, vagy azoknak, akik már korán, óvodás vagy kisiskolás korban kezdenek ismerkedni az angollal. A történet főhőse a szerző szerint nem szuperhős, "csupán" egy szeretnivaló kis csibész, egy mindig kíváncsi, néha kissé okoskodó kislegény.
nagy_karacsonyi_mesekonyv_akcio_konyvekkel.jpg
 
 
 
 
 
 
 
Finnország egyik legismertebb grafikusa csodálatos világot tár a gyerekek elé. Nem lehet nem rajongani a kötet gyönyörű képeiért. Emellett mindent megtudhatunk a Mikulás és segítői szorgos hétköznapjairól: hol és hogyan élnek, miként gondoskodnak szeretett rénszarvasaikról, hogyan segítenek az erdő népén és persze hogy képesek elolvasni a rengeteg levelet, ami decemberben beérkezik hozzájuk...
 
 
 
 
 
 
A másik Télapó című kötet két gyönyörű Lázár Ervin mesét tartalmaz. A történetek azoknak a gyerekeknek szólnak főként, akik el tudnak már gondolkodni az élet dolgain. A mesék szomorkásabb momentumai arra emlékeztetik a gyerekeket, hogy sokan náluk rosszabb helyzetben élnek, és szolidaritásra, szociális érzékenységre tanítanak. Szerencsére azonban vannak igazi hősök is (az apukák), akik segítenek a bajban...
 

 A teljes listát nézd meg a Booker.hu-n!

Szólj hozzá

család kultúra otthon könyvespolc gyereksarok