2015. nov 30.

Karácsony: így akarnak kifosztani, és így ne hagyd!

írta: Al
Karácsony: így akarnak kifosztani, és így ne hagyd!

5 spórolási tipp

karacsony_igy_akarnak_kifosztani.jpg

Azt hiszik, már mindent tudnak rólunk, és akár akarjuk, akár nem, legalább egyhavi jövedelmünket náluk fogjuk elkölteni... Egyszer végre járjunk túl az eszükön! 5 tipp, ami segít, hogy a pénzed karácsony előtt is a pénztárcádban maradjon, és csak arra költs belőle, amire valóban akarsz.

1. A boltosok biztosak benne, hogy karácsony előtt pár nappal már szinte bármit megveszel kétségbeesésedben, amire se neked, se másnak nincs szüksége. Ezért semmit se hagyj az utolsó pillanatra! Egy határidőkkel ellátott  ajándéklista sokat segíthet ebben!

2. A boltosok bíznak benne, hogy minél drágábban adhatnak el neked minél silányabb termékeket, mert úgysem lesz időd más üzletekbe elmenni, hogy összevesd az árakat és a minőséget. Fogj ki rajtuk: már vásárlás előtt nézz utána az interneten, hogy hol mennyiért tudod megvenni azt, amire szükséged van. Használd azokat az oldalakat is, ahol a vásárlók véleményezik a különböző (főleg műszaki, elektronikai) termékeket! Így sok fontos információhoz hozzájuthatsz, amit a boltban nem kötnek az orrodra.

kari_shopping.jpg

 

kreativ_foglalkoztato_karacsony.jpg

3. A boltosok úgy gondolják, ha már náluk veszel ajándékot, gyorsan lekapsz még egy indokolatlanul drága ajándéktáskát és néhány ajándékkísérőt is. Ne tedd! Sok kicsi sokra megy, a csomagolás több ezer forinttal megdobhatja a karácsonyi kiadásaitokat. Csomagoljatok otthon, kreatívan! Akár már esős novemberi délutánokon jó program lehet a gyerekekkel karácsonyi ajándékkísérők gyártása vagy házi csomagolópapír készítése. Ezek minimális pénzbe kerülnek, és sokkal különlegesebbek.

kari_csomi.jpg

 

4. A boltosok biztosak benne, hogy a maratoni bevásárlási körutak annyira lefárasztanak téged, hogy végül már bármit hajlandó leszel megvenni, csak végre túl legyél rajta. Spórold meg magadnak ezt a szenvedést, és amit tudsz, rendelj meg az interneten! Így sokkal olcsóbban ki is jöhetsz, és attól is megmenekülsz, hogy vásárlás közben még megláss és „megszeress” olyan dolgokat, amikre valójában nincs szükséged, és már másnap megbánod, hogy megvetted őket.

a_suruje_2.jpg

5. A bevásárló központok tárt karokkal várják az éhes bevásárlókat. Hiába igyekszel olcsón vásárolni, ha rögtön aznap még több ezer forintot kiadsz gyorsételre! Ráadásul a frusztráció enyhítésére kell valami édesség is… Szervezd meg az ilyen napokra előre az étkezést! Vigyetek magatokkal rágcsálnivalót, innivalót, és induljatok korán, hogy ebédidőre már otthon legyetek! Nem csak anyagilag kifizetődőbb otthon enni, egy kis csend és pihenés sem fog megártani felborzolt idegeiteknek.

 

Szívesen vásárolnád meg a legjobb könyveket akciós áron karácsonyra?  Nézd meg könyvespolcunkat a gyereknevelésről, pszichológiáról vagy aktuálpolitikai kérdésekről! A regényeket se hagyd ki! :)

Szólj hozzá

család spórolás otthon