2016. jan 12.

Breaking: európaiak randalíroztak Dzsiddában

írta: Al
Breaking: európaiak randalíroztak Dzsiddában

jeddah_cordon.jpg

Európai férfiak több százfős csoportja randalírozott Szaúd-Arábia második legnagyobb városában. Az ország egyik legfontosabb nemzeti ünnepén összegyűlt ünneplő tömegben az ittas illetve kábítószeres befolyásoltság állapotában levő férfiak az utcán levő muszlim nőkre támadtak.

jameel-center.jpg

A rendőri intézkedés után már üres a Dzsamil tér.

 

jameel_square.png

A támadás pontos helyszíne

nacik_iszlamistak20.jpg

 

A félelem sikolyaitól volt hangos tegnap este a dzsiddai Dzsamil tér - írja a New York Times. A Szalman ibn Abdul-Aziz Al Szaúd király születésnapjának ünneplésére összegyűlt tömeg közelében több száz európai férfi verődött össze. A rendőrséghez érkezett bejelentések szerint a kriminális csoport módszeresen kiválasztotta a muszlim nőket a tömegből, azokat körbevették, saját nyelvükön sértegették, molesztálták, és elvették az értékeiket. A Dzsamil téren hatalmas pánik alakult ki, mert a rendőrség csak lassan érkezett a helyszínre, és akkor sem tudták megfelelően kezelni a kialakult helyzetet. Végül a teret kordon alá vonták és kimenekítették az ünneplésre összegyűlt szaúdi polgárokat.

saudi-arabia-women-online.jpg

Szaudi nő. A dulakodásban eltört mobiltelefonját mutatja.

A botrányos eset kapcsán a vallási vezetőket tömörítő ulema és a Miniszterek Tanácsa együttes közleményt adott ki, miszerint a tetteseket "származásra és vallásra való tekintet nélkül" meg kell büntetni, azonban elítéltek minden előítéletes megnyilvánulást a nyugati kultúrával és a kereszténységgel kapcsolatban, mondván, hogy ez az egyszeri eset nem adhat okot általánosításra, és a nyugatiak igazságtalan megbélyegzésére. A tettesek egyébként feltételezhetően hosszú évek óta az öbölparti országban élnek már, és többségük annak szociális rendszerét élvezi munkanélküliként.

jeddah_poorjpg.jpg

Dzsidda egyes szegényebb negyedeit egészen ellepik az európai bevándorlók. Csak idők kérdése volt a konfliktus.

az_iszlamista_fonix_1.jpg

A mollák a muszlim nők biztonsága érdekében szórólapokat terveznek terjeszteni országszerte, hogy az eddigieknél jobban figyeljenek oda a nyugati külsejű idegenekkel szembeni óvatosságra. Kérik a nőket, hogy csak csoportosan járjanak, idegeneket ne közelítsenek meg kartávolságnál jobban, és az öltözködésre is fordítsanak nagyobb figyelmet: lehetőleg az arcukat és a szemüket is takarják el, ha kimennek az utcára. (Az utóbbi esetben a mecsetek előtt felállított gyorssegély pontokon igényelhetnek maguknak fehér botot.) 

Szólj hozzá

vélemény vallás iszlám bevándorlás terrorizmus Európa