2016. feb 06.

A 7 legjobb böngésző gyerekeknek

írta: Al
A 7 legjobb böngésző gyerekeknek

bong.jpg
A mesekönyv után talán a legfontosabb műfaj a gyerekek számára a böngésző. Mégis viszonylag kevesen ismerik, a kicsik gyakran az oviban találkoznak vele először, pedig korábban is sokat segíthetne a fejlesztésben.

Böngésző: olyan gyerekköny, amiben nincs, vagy csak minimális szöveg van, helyette csupa nagy, szépen kidolgozott, részletgazdag képpel van tele, amelyek bizonyos téma köré csoportosulnak. Ilyenek az évszakok, országok, a világ különböző tájai vagy speciális élethelyzetek. A képek a szövegnél sokkal alkalmasabbak a legkisebbek figyelmének lekötésére, a nagyobbaknak pedig beindítják a fantáziájukat, hiszen maguk találhatják ki a történeteket, illetve bővítik a szókincsüket, hiszen rengeteg új dologgal találkoznak a böngésző lapjain. 
Emellett alkalmasak:
  • a figyelemkoncentráció fejlesztésére
  • logikai összefüggések megértetésére
  • számolás gyakorlására
  • fogalmazó képesség fejlesztésére
 
Sok családban mégis csupán mesekönyvek sorakoznak a polcon, pedig a közös böngészés remek szórakozás! Most összegyűjtöttük a közelmúlt legigényesebb, legnépszerűbb böngészőit.
 
 
 
a_kisvakond_nagy_bongeszoje.jpg
 
 
 
Ha fellapozod ezt a könyvet, lépen-nyomon a kisvakonddal és a barátaival találkozhatsz. Mindig nagy a nyüzsgés az erdőn, a mezőn, vagy éppen nyusziék odújánál. Böngészd végig a képeket, és meséld el saját szavaiddal a kisvakond vidám történetét!
 
 
 
tavaszi_bongeszo.jpg
 
 
 
A hideg, havas tél után itt a jó illatú, langyos tavasz. Felpezsdül az élet. Az emberek és az állatok mind a szabadba vágynak- Mennyi látnivaló akad a kertben, a parkban, az utcán vagy a piactéren! Újabb történeteket fedezhetünk fel a képekbe rejtve, és a téli részből megismert szereplőket is viszontlátatjuk. Ha elég figyelmesen böngésszük a képeket, megtudhatjuk, hogy kivel mi történt az utolsó találkozásunk óta. A sorozatban megjelent: Téli böngésző.
 
 
 
 
fedezd_fel_pettson_es_findusz_farmjat.jpg
 
 
 
Ismered az öreg Pettsont és kandúrját, Finduszt? A farmjukon, Svédországban mindennap történik valami vicces. Hogy milyen vidáman élnek együtt, te is megtudhatod, ha figyelmesen átböngészed a képeket.
Ha elég kíváncsi vagy, talán azokat a különös, apró lényeket is felfedezheted, akik a farmon együtt élnek Pettsonékkal. De vigyázz, a muklákat nem mindenki láthatja!
 
 
 
budapesti_bongeszo.jpg
 
 
 
Megszöktek a kismajmok!!! Kövesd a nyomukat Budapest legkülönbözőbb pontjain, és segíts az állatkerti gondozónak megtalálni őket.
A hajnalban kezdődő üldözés egész estig tart, és végigvezet minket a Liszt Ferenc repülőtértől a Nyugati pályaudvarig a Margit hídtól a Batthyány térig, a vártól a Városligetig, a Közlekedési Múzeumtól a Vidámparkig, hogy végül a majmok megtalálják helyüket az Állatkertben...
12 helyszín a forgalmas fővárosban!
Az oldalakon elbújt még két sün, három mókus, két pöttyös ruhás kislány, egy papírrepülőző kisfiú, és egy bohóc is!
Vajon merre lehetnek?
 
 
 
a_kisvakond_uti_bongeszoje.jpg
 
 
 
A kisvakond az egész világot bejárja különféle járműveken. Pálmafák, vízesések, nagyvárosok és kikötők szegélyezik útját. Jártában-keltében mindig összefut a barátaival. Böngész végig a képeket és meséld el saját szavaiddal a kisvakond úti kalandjait!
 
 
 
 
keress_talalj_meselj.jpg
 
 
 
Benedek és kishúga, Sára mindenhová elkísérhetik anyukájukat: együtt mennek a piacra bevásároli, a pályaudvarra az apukájukat elbúcsúztatni, az állatkertbe, valamint az építkezést megnézni. A nagy ábrák mellé lerajzolt tárgyak, figurák és jelenetek megtalálása még örömtelibbé teszi a böngészést.
 
 
 
bibliai_bongeszo.jpg
 
 
 
A "Bibliai böngésző" színes világa élményszerű tapasztalatszerzésre ad lehetőséget a kisgyermekeknek. A nagyméretű, apró részletességig kidolgozott illusztrációk megannyi böngésznivalót nyújtanak.
A könyv minden oldala rejteget valami felfedeznivalót, amelyek neve a lapok szélén található. Az idősebb gyermekek arra is használhatják a könyvet, hogy a kiválasztott egyszerűbb szavakat kibetűzzék és megtanulják. Így ez a könyv egyúttal az első szavak könyve és egy keresgélős játék is lehet egyszerre.
Tartalom: A teremtés, Noé bárkája, Bábel tornya, Sámson Dágon templomában, A tüzes kemence, Jézus születése Betlehemben, Jézus a templomban, Jézus jóllakat húszezer embert, Bevonulás Jeruzsálembe, A húsvét és Jézus mennybemenetele.
 
Szólj hozzá

könyvespolc gyereksarok