2016. már 08.

Így vallat a norvég gyerekvédelem

írta: Al
Így vallat a norvég gyerekvédelem

kid-questioned-by-police.jpg

Felmentett a bíróság egy 2014-ben gyermekei bántalmazása miatt elítélt anyát Norvégiában. Az asszonytól két éve elvették négy gyermekét, őt magát pedig börtönbe zárták, mert a vádak szerint gyermekei fenekére csapot, megragadta a kezüket és erősen fogta a vállukat, miközben magyarázott nekik. Vagy mégsem?

A gyerekeket kikérdező pszichológusok a kicsik szájába adták a kívánt szavakat, és olyan kérdéseket tettek fel nekik, amelyekkel befolyásolták őket - összegezte a fellebbviteli bíróság, amely felmentette az anyát, aki ekkorra már börtönbüntetést is letöltött állítólagos vétkeiért. A bíróság szerint a gyerekek erőteljes nyomás alatt tettek anyjukra terhelő vallomást, és egyáltalán nem voltak bizonyosak azokban a dolgokban, amiket elmondtak.

a_csalad_ereje_2.jpg

Ettől azonban még koránt sem biztos, hogy visszakapja gyermekeit, akiket már két éve elvettek tőle, habár a család és a gyerekek ismerősei egyöntetűen állították a bíróság előtt, hogy a rossz bánásmód semmiféle jelét nem tapasztalták a gyerekeken.

A Bodnariu gyerekek is hasonló vallatási stílusra panaszkodtak, egyikük ki is jelentette, hogy nagyon elfárasztották a sok kérdéssel.

marc12.jpg

Szólj hozzá

keresztényüldözés Európa gyerekjogok Bodnariu család