2016. már 23.

3 robbantást úszott meg a mormon fiú

írta: Al
3 robbantást úszott meg a mormon fiú

brussels.jpg

Ha valaki kételkedne benne, hogy napjainkban globális háború zajlik, annak elég egyetlen nevet felhozni érvként: Mason Wells. Néhány éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy egy 19 éves fiatalember már három terrortámadáson túl van az életében. Mármint túlélőként, nem elkövetőként.

2013-ban Mason, a Utah állambeli mormon fiú ott futott a Boston maraton résztvevői között, közel a célhoz, amikor a Carnajev fivérek felrobbantották a bombáikat. Édesanyja a pálya széléről szurkolt fiának, amikor bekövetkezett a detonáció. Mason csodálatos módon megmenekült.

wells.jpg

Mason Wells és egy másik misszionárius

 Mivel a fiatal mormonok a továbbtanulás megkezdése előtt rövidebb-hosszabb misszionárius munkát folytatnak, 18 évesen Mason Párizsba utazott. Novemberben itt érte a második terrortámadás. Idén Párizsból Brüsszelbe  utazott, amivel régi álma vált valóra, mivel nagyon szerette ezt a várost. Ezúttal ismét hajszálon múlt: Mason az egyik felrobbantott bomba közelében várakozott, megsérült az Achilles ina, illetve több égési sérülést szenvedett, és szilánkok is felsértették a testét. „Veszélyes világban élünk, ahol nem mindenki kedves és barátságos” – kommentálta a történteket Mason édesapja.

a_harag_es_a_buszkeseg.jpg

Mason Wells hazatérése után a tengerészeti akadémiára készült, de lehet, hogy az állapota miatt most el kell halasztania ezt a tervét. Történetéből látszik: egyáltalán nem kell különleges, extrém életet élnünk ahhoz, hogy a saját bőrünkön tapasztaljuk meg a terrorizmus globális háborúját. Párizs, Brüsszel, London – olyan városok, ahová európai emberek viszonylag könnyen eljutnak, és ahol gyakran meg is fordulnak. Kérdés, hogyan változik meg egy átlag nyugati ember világképe, ha átél egy, kettő vagy esetleg három terrortámadást – ami néhány éven belül könnyen reálissá válhat. Mert hogy ezután nem marad ugyanaz, mint aki előtte volt, az biztos.

 

Szívesen vásárolnád meg a legjobb könyveket akciós áron húsvétra?  Nézd meg könyvespolcunkat a gyereknevelésről, pszichológiáról vagy aktuálpolitikai kérdésekről! A regényeket se hagyd ki! :)

Szólj hozzá