2016. ápr 04.

5 felkavaró Kertész idézet Európáról

írta: Al
5 felkavaró Kertész idézet Európáról

kertesz4.jpg

A Nobel-díj után a magyarságot akarták megtagadni zsidó származású írótól, az utóbbi években pedig a baloldali, liberális politikai oldalnál húzta ki a gyufát, amiért őszintén mert beszélni arról a katasztrofális helyzetről, amibe Európát az irracionális bevándorláspolitika sodorta. Kertész azonban vállalva az írástudók felelősségét, és őszintén beszélt arról, amiről mások nem mertek. Magyarország egyetlen Nobel-díjas írójától idézünk.

"Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem létezik. "

 

kertesz3.png

Kertész Imre gyerekkori és időskori képe

 

„Európa, gyerekes és öngyilkos liberalizmusa miatt, hamarosan aláhanyatlik. Európa alkotta meg Hitlert, és Hitler után a kontinensnek nincsenek érvei: a kapuit szélesre tárja az iszlám előtt, nem mernek többé beszélni fajról és vallásról, miközben az iszlám csak az idegen fajokkal és vallásokkal szembeni gyűlölet nyelvét ismeri”

 

kertesz_imre.jpg

 

"Most már a keleti népek kultúrájából semmi sem maradt, helyébe a hitvány nacionalizmus lépett. Olyan ez a nacionalizmus, mint a szervezet védekezési reakciója (mondjuk, magas láz), amely azután, feledve eredeti rendeltetését, megöli az embert."

 

kertesz-imre-ader-janos.jpg

Kertész Imre feleségével, amint átveszi a Szent István Rend kitüntetését Áder Jánostól

 

"A liberális szellem, amely eredetileg a legjobbat akarta, a posztmodern elvtelenségével az értelmiséget a nihilizmusba, a tömeget a tanácstalanságba vetette."

 

sorstalansag.jpg

 

"Nagyon is el tudom képzelni, hogy látszólag a demokrácia védelmének érdekében cselekedve lassan kialakul egy „határőrség”, amely befelé is veszélyessé válik."

 

A drámai mondatok Kertész Imre A végső kocsma című könyvéből származnak, amely az író 2002 és 2009 közötti naplójegyzeteiből készült.

a_vegso_kocsma.jpg

Szólj hozzá

kultúra iszlám bevándorlás könyvespolc Európa