2016. jún 03.

Győzelem: újra együtt a Bodnariu család!

írta: Al
Győzelem: újra együtt a Bodnariu család!

bodnariu-family_1.jpg

Több mint fél éves kálvária ért véget. A Norvégiában élő Marius és Ruth Bodnariu visszakapták mind az öt, tavaly novemberben elvett gyermeküket. A család története azóta bejárta az egész világot: április 16-án globális tiltakozó akciót rendeztek számos országban, köztük Magyarországon is. Esetük kapcsán az Emberi Jogok Európai Bizottsága is állást foglalt.

Még nem tudni, pontosan milyen feltételekkel egyezett ki Naustdal város bírósága és a Bodnariu család, az azonban biztos, hogy a család végre mind az öt gyermekét visszakapja. Egyelőre többet nem árultak el a sajtónak, és kérték a nyilvánosság türelmét, hogy egyelőre csak és kizárólag egymással foglalkozhassanak. 

kisgyerekek_ovodasok.jpg

Mióta tavaly novemberben a norvég gyámügy minden előzetes figyelmeztetés nélkül elvitte a norvég anyától és román apától származó 4 hónapos Ezekielt, a 9 éves Elianát, a 7 éves Naomit, az 5 éves Mateit, és a 2 éves Ioant, Norvégia számos alkalommal kényszerült magyarázkodásra nemzetközi kapcsolataiban. A norvég fél arra hivatkozott, hogy fizikai fenyítés (azaz: egy-egy nyakleves, fenékre csapás) miatt vették el a gyerekeket, ami Norvégiában jogellenes. Sokan azonban arra világítottak rá, hogy a gyámügy jelentéseiben a család keresztény világnézetét jelölte meg veszélyforrásként.

 

gyerekek_erzelmi_intelligenciaja.jpg

 

Nézd meg könyvespolcunkat a gyereknevelésrőlpszichológiáról vagy aktuálpolitikai kérdésekről! A regényeket se hagyd ki! :)

Szólj hozzá

család vallás keresztényüldözés Európa Bodnariu család