2016. jún 29.

A jó élet 5+1 szabálya Bud Spencertől

írta: Al
A jó élet 5+1 szabálya Bud Spencertől

bud_smile.jpg

Az tud szépen elmenni, akinek az élete is jó volt. Bud Spencer nem csak halhatatlan filmjeivel és pofonjaival, de barátságos természetével, és egyszerű, de bölcs életfilozófiájával is belopta magát a szívünkbe. A színész egész életében válaszolt a rajongói levelekre, szívesen látta vendégül az újságírókat, gyakran még énekelt is nekik. Úgy ment el 86 évesen, ahogy az hozzá méltó volt. És mit hagyott hátra? Íme, néhány jó tanács az életre!

1. Sportolj! Ettől nem biztos, hogy álomalakod lesz, de jobban érzed magad a bőrödben, és sok hasznos dologra is megtanít.

 

Bud Spencer Carlo Pedersoliként profi úszó, boxoló és vizilabdázó volt. És igen, valaha így is kinézett!

bud_sport.jpg

80_ev_alatt.jpg

 

2. Találd meg, mi az, amiben jobb vagy mindenki másnál!

 

Bud 38 évesen robbant be igazán színészként. Addig számtalan dolgot kipróbált már: tanult kémiát, jogot, sportolóként rekordokat állított fel, de dolgozott futószalag mellett és építkezésen is.

bud_terrence.jpg

 

3. Ragaszkodj a családodhoz!

 

Bud Maria Amato mellett élte le az életét, akit 31 évesen vett feleségül. Így nevezte: "életem szerelme, az én Mariám". Néha még a forgatásokra is magával vitte 3 gyerekét.

bud_wedding.jpg

bud_family.jpg

 

4. Időnként főzd meg a kedvenc ételedet magadnak és a barátaidnak!

 

Bud Spencer nagy szakács volt, olaszként természetesen a tészta volt a kedvence. A pastát mindig maga szerette elkészíteni, gyakran csinált Terence Hillnek is.

bud_cook.jpg

eszem_tehat_vagyok.jpg

 

5. Legyen hited!

 

A hit nem csak az öregek mankója. Bud Spencert akkor is kísérte az útján, amikor fénykorában még a legnagyobb pofonokat osztogatta. Idős emberként pedig egyre jobban élvezte a Biblia olvasását. Erős istenhitének köszönhette, hogy egyéltalán nem félt a haláltól sem.

bud_spencer.jpg

 

+1 Soha ne felejtsd el megköszönni a jó dolgokat!

Bud Spencer mindig hálás ember volt. Még a rajongói levelekre is igyekezett válaszolni. Halála előtt maga köré gyűjtötte családtagjait, és azt mondta nekik: "Köszönöm." Ezek voltak az utolsó szavai. RESPECT!

bud_spencer_terence_hill.jpg

 

Tetszett? Olvasd el Bud Spencer könyveit ételekről, életről, filozófiáról!

Szólj hozzá

család kultúra sztárok