2016. júl 29.

Ákos, Vekerdy, Quimbi - a liberális halállista tényleg létezik?

írta: Al
Ákos, Vekerdy, Quimbi - a liberális halállista tényleg létezik?

akos_quimby.jpg

És ha létezik, akkor kik vannak rajta, és miért? És ki lesz a következő?

2015, december. Közismerten konzervatív gondolkodású, a politikai jobboldalt támogató énekes egy interjúban azt nyilatkozza, hogy szerinte a nőknek nem kellene feltétlenül cégeket vezetniük, és hogy a női princípiumok közé szerinte olyan dolgok tartoznak, mint a szülés, gyereknevelés... Tegyük hozzá: az interjú szintén egy markánsan jobboldali csatornán hangzik el. Ez világbotrány? Nem feltétlenül. Meglepett valakit Ákos véleménye? Nem feltétlenül. Talán a tény, hogy ki merte mondani. Egy biztos: súlyos hetekre tematizálta szinte a teljes magyar médiát. Mindenhol, mindenki leszedte róla a keresztvizet, a neve lassan szitokszóvá vált. 

2016, május. Adott a kőbunkó, baloldali oldal, aminek bunkóságát születése óta csodálja az egész ország. Egy szép napon a következőt írja női részlegében: "Vekerdy Tamást csúnyán megrágcsálta az idő vasfoga". Apropó? Egy rosszul megszerkesztett vekerdys cikk egy másik oldalon. Furcsálkodva olvassa az ember: mit is követett el Vekerdy Tamás? Nyilatkozott talán valami "ákososat"? Nem. És mégis: "Annak amit mond, nem elhanyagolható része rossz gonosz, szexista, meghaladott, és már eddig is súlyos károkat okozott." Nocsak. Ugyanis, mint később kiderül, Ranschburg Jenővel együtt teljes munkásságát a gonosz GYES megideologizálásának szolgálatába állította, nem átallva azt mondani, hogy a 3 év alatti gyerekeknek jobb otthon az édesanyjukkal, mint a bölcsödében. Ami eretnekség, ugyanis a nyugati trendeknek nem felel meg.

Lehet, hogy eszembe se jutna a decemberi eset, ha a cikkíró nem "ákosozná" le az idős pszichológust.

quimby.jpg

A kép, ami bombát robbantott.

a_menekultipar_1.jpg

 

2016, július. Népszerűségét tekintve az ország körülbelül első számú együttese kerül terítékre. A Quimbit bizony nem lehetett az egyenjogúság sárbatiprásával és elavult, konzervatív nevelési elvek hangoztatásával vádolni. Persze nekik valójában meg sem kellett szólalniuk: elég volt posztolniuk egy fotót Tusványosról. Rögtön a Fidesz szekértolói, megalkuvók, idegengyűlölők, homofóbok lettek. Azzal a ténnyel, hogy már 2012-ben is felléptek a Fidesz szabadegyeteme köré szerveződő fesztiválon, és akkor érdekes módon ez nem zavart senkit, nem foglalkoztak. Azzal, hogy hozzájuk hasonlóan évek óta ezt teszi sok más művész is, mint Rúzsa Magdi, a Heaven Street Seven, A Kiscsillag, a Vad Fruttik, a Budapest Bár, a Csík zenekar, szintén nem foglalkoztak.

Napokig tartó médiabotrány.

Miért?

Csak egy tipp: lehet, hogy azért, hogy ne foglalkozzunk azzal, hogy egy Németországban élő 15 éves fiú személyében immár megvan az iszlám terror első magyar áldozata?

Jászberényi Sándor újságíró, haditudósító szerint a magyar média szégyene a Quimbi botrány, olyan időkben, amikor "Európában éppen megszűnik a jogrend, mert nincsenek válaszaink a terrorizmusra". Csak bólogatni tudunk.

 

 

Szólj hozzá

vélemény politika