2016. aug 11.

Senki sem hitte: mégis börtönbe kerülhetnek a Bodnariu szülők!

írta: Al
Senki sem hitte: mégis börtönbe kerülhetnek a Bodnariu szülők!

bcs3.jpg

Miután több mint fél év harc után Marius és Ruth Bodnariu visszakapták a gyermekeiket, újra a bíróság elé kell állniuk. Az ötgyerekes házaspár akár börtönbe is kerülhet, ha az ügyük kedvezőtlen fordulatot tesz.

Hiába szerveztek támogatóik világszerte tüntetéseket, hiába térhetett haza nyár elején végre mind az öt elkobzott kisgyerek. Norvégia úgy tűnik, csak arra várt, hogy elüljenek a nemzetközi tiltakozások, és újra előhűzták az ügyet. Tavasszal világszerte több mint 70 helyszínen, a szervezők információi szerint legalább 60000 ember tüntetett a Barnevernet túlkapásai ellen, és a Bodnariu család újraegyesítéséért. A norvégok változtatásokat ígértek gyermekvédelmi rendszerükben, de úgy tűnik, ezzel a taktikai húzással csak a kedélyeket akarták hűteni. Gyakorlatilag még semmi sem változott, pedig az ügyben az Emberi Jogok Európai Bizottsága is határozatot hozott, melyben a családok egyben tartása mellett érvel. 

bcs2.jpg

Rövid volt a családi boldogság: most újra bíróság várja őket.

 

A változtatások helyett azonban úgy döntöttek, ismét meghurcolják a sokat szenvedett házaspárt, ha már egyszer van hozzá muníciójuk. Az ügyészségnek ugyanis rendelkezésére áll a szülők vallomása, amelyben Ruth elismerte, hogy alkalmanként stresszhelyzetben rácsapott a gyerekekre, ha nem látott más megoldást a helyzet gyors kezelésére. Az ügyészség szerint a pünkösdi Mariusnak és Ruthnak nem volt elég a "lecke", hogy rajtaütésszerűen fél évre megfosztották őket mind az öt gyereküktől. Most újra számon fogják kérni őket, aminek akár letöltendő börtönbüntetés is lehet a vége.

A család jelenleg Romániában tartózkodik, ahol az apa rokonai élnek. Eddig Románia bírálta legélesebben a norvég gyermekvédelmi gyakorlatot, és az egész ország összefogott a Bodnariu családért azervezett tiltakozások során.

Szólj hozzá

keresztényüldözés gyerekjogok Bodnariu család