2016. sze 23.

Az igazi férfi nő nélkül él?

írta: Al
Az igazi férfi nő nélkül él?

crson.jpg

Új kórság jelent meg a férfiak között, ami végképp áthidalhatatlan lövészárkot vont a két nem közé. Egyik oldalon most a feministák állnak, akik minden rosszat az erősebb nem elnyomására vezetnek vissza, a másik oldalon meg az MGTOW férfiak, akik köszönik szépen, soha többé nem kérnek a nőkből. Mi lesz ennek a vége?

MGTOW: Meg Going Their Own Way. Maguk Útját Járó Férfiak. A mozgalom tagjai nem kevesebbet állítanak, mint hogy Robert Boyle, Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin,Nicolaus Copernicus, Eugène Delacroix, Rene Descartes, Gustave Flaubert, Galileo Galilei, Vincent van Gogh, Horáciusz, David Hume, Franz Kafka, Immanuel Kant, Soren Kierkegaard, Gottfried Leibniz, John Locke, Michelangelo, Friedrich Nietzsche, Sir Isaac Newton, Blaise Pascal, Benedict de Spinoza, Arthur Schopenhauer, Nikola Tesla, Leonardo da Vinci és még sok más korszakalkotó gondolkodó, felfedező és művész mind-mind az ő soraikból származik. Persze könnyen állítják róluk, hiszen ők már nem élnek, hogy megcáfolják ezt. Régebben az ilyen emberekre mellesleg egyszerűen azt mondtuk, hogy "agglegények". Az MGTOW annyiban jelent többet, hogy az ilyen "különutas" férfiak saját akaratukból, büszkén, tudatosan maradnak facérok.

mgtow.jpg

Kicsiben az egész jelenség már ismerős a párkapcsolati problémák világából: a nő szeretné mindenáron, eszközökben nem válogatva a saját akaratát rákényszeríteni a férfira. Panaszkodik, manipulál, ha kell, zsarol, közben semmiféle tiszteletet nem tanúsít a férje után, és teljesen meg van győződve arról, hogy mindez így helyes. Mert neki van igaza. A férfi egy idő után megelégeli a dolgot, hátat fordít, és kilép a kapcsolatból. Ez jelent meg rendszerszinten az MGTOW mozgalomban: a "különutas" férfiak megelégelték a feminizmjus, és más női mozgalmak férfi nemet kárhoztató szólamait, amik begyűrűztek a mindennapi életbe és a párkapcsolatokba is. A maguk útját járó férfiak úgy döntöttek, nem akarják, hogy a nők az életük részét képezzék. 

mgtow2.jpg

Az egyik legfőbb ok természetesen anyagi. A férfiak arra akarják költeni a pénzüket, amire nekik tetszik.

 

Ez nem jelenti azt, hogy ezzel együtt lemondanának a szexről, vagy hogy automatikusan homoszexuálissá válnának. A kevésbé elkötelezett különutasok létesítenek kapcsolatot nőkkel, de nem alkotnak velük egy párt. Nem csak házasságot nem kötnek, de össze sem költöznek senkivel. Ezzel együtt azonban nem mondanak le a gyerekről: ha akarnak, igenis nemzenek gyereket, és felnevelik maguk, az MGTOW szellemében. A dolog működőképességére Christiano Ronaldót szokták felhozni, aki egyedül neveli kisfiát, és az anya személye teljesen ismeretlen. (Nota bene: C Ronaldo kisfiáról valójában az édesanyja gondoskodik. Aki egy nő. Szóval hogy is van ez?)

MGTOW celebnek tartják még Ricky Martint is, aki Jessica Albával való szakítása és ikerfiai megszületése után comingoutolt, mint homoszexuális. Martin is maga neveli fiait, miközben férfiakkal randizik.

ricki.jpg

Ricky egyik exével és fiaival.

 

Az MGTOW szerint a nők rabigájában sínylődő házas férfiak nem képesek valójában kiteljesedni, igazán nagyot alkotni, amit a fenti illusztris névsorral szoktak példázni. Ellenpéldaként alkothatnánk ugyanilyen hosszas névsort házas emberekből, sőt felhozhatánk azokat az eseteket is, amikor a pár együtt hozott létre maradandó értéket, mint Einstein és Mileva Marić, a Curie házaspár, Elizabeth és Robert Browning... 

vedett_ferfiak.jpg

Az MGTOW mozgalom egyik klasszikus képviselőjének nevezi Jézus Krisztust is, mivel egyedül élt. Nyilván olyan mélyen nem ásták bele magukat az írásokba, hogy Máté 19. fejezetében rábukkanjanak erre: "És hozzá menének a farizeusok, kisértvén őt és mondván: Szabad-é az embernek az ő feleségét akármi okért elbocsátani? Ő pedig felelvén, monda: Nem olvastátok-é, hogy a teremtő kezdettől fogva férfiúvá és asszonynyá teremté őket, És ezt mondá: Annak okáért elhagyja a férfiú atyját és anyját; és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté. Úgy hogy többé nem kettő, hanem egy test. Amit azért az Isten egybeszerkesztett, ember el ne válassza."

Szólj hozzá

család Európa női jogok MÁSSÁG?