2016. okt 25.

A muszlimok és a gyerekmolesztálás

írta: Al
A muszlimok és a gyerekmolesztálás

"Szexuális vészhelyzet"?

islam_child_marriage.png

Több bevándorlók által elkövetett gyerekmolesztálás is borzolta a kedélyeket a közelmúltban. Ausztriában példátlanul enyhe eljárásra számíthat az a 20 éves iraki, aki év elején egy 10 éves kisfiút erőszakolt meg egy uszodában. Az Egyesül Államokban a nyáron egy 5 éves kislány vált szexuális erőszak áldozatává. Az elkövetők még le is filmezték a molesztálást, amely felvételt a kislány édesanyja a mai napig sem tekinthetett meg. Az enyhítő körülmények között pedig olyan abszurd állítások szerepelnek, mint hogy az elkövető "nem értette" áldozata tiltakozását. A nyugati emberek értetlenül nézik a muszlim bevándorlók "értetlenségét": ez most komoly?

Annyiban komoly lehet, hogy a muszlim országokban komoly, és intézményesített hagyománya van a gyerekmolesztálásnak, ami nem más, mint a gyerekházasság. Kezdve a vallásalapító Mohamed prófétával, aki 6 évesen vette feleségül utolsó feleségét, Aishát, és a házasságot a kislány 9 éves korában hálta el. Ő maga ekkor már 50 volt, túl vagy 12 feleségen. 

child-brides-720x340.jpg

Egy muszlim házaspár napjainkból.

 

Girls Not Brides mozgalom felmérése szerint világszerte ma is minden harmadik lányt kényszerítenek házasságba 18 éves kora előtt. A muszlim Bangladesben például a lányok 65 százaléka megy férjhez, mielőtt nagykorú lenne. Százalékos arányban a legtöbb gyerekházasságot Niger, Csád és a Közép-afrikai Köztársaság területén kötik: a három ország közül az első kettő színmuszlim ország, a harmadik pedig részben. 

a_dzsihad_jegyese_2.jpg

Mielőtt azt gondolnánk, a gyermekházasság csak a nyomorban élő rétegek jellemzője, fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy az ausztrál törvényhozásnak az utóbbi években kellett külön cikkelyt létrehoznia a kiskorú lányok házasságba kényszerítéséről, mivel az országban élő muszlimok rendszeresen kiutaztatták 13-14 éves kislányaikat muszlim országokba, hogy ott az imám hozzáadja őket egy idősebb férfihoz, majd később a kislányok (többnyire már teherbe ejtve) "szerető férjükkel" az oldalukon visszatértek Ausztráliába. A szülők mindezt nem csak vallási meggyőződésből, hanem pénzért is tették.

 

child-marriage-islam.jpeg

Muszlim prédikátor Indonéziában, 14 éves feleségével

 

 

Szögezzük le tehát, hogy ez nem kulturális sajátosság, nem a házasság egy fajtája, hanem maga a GYERMEKGYALÁZÁS.  De akkor még nem beszéltünk a nemi erőszak azon eseteiről, amelyek nem a házasság keretein belül következnek be. Ugyanis ezek is radikálisan más megítélés alá esnek, mint Nyugaton.  Ha például Szaúd-Arábiában egy nő feljelentést tesz szexuális erőszak miatt, azt úgy értelmezik, hogy elismeri a házasságon kívül történt szexuális kapcsolatot, és a Korán szellemében megbüntetik ezért. Egy Németországba menekült lányt például saját családja üldözött és gyilkolt meg végül, mert otthon, Szíriában szexuális erőszak áldozata lett és így tisztátalanná vált. 

rape_sirian_1.jpg

Egy valódi menekült Szíriából - sajnos nem jutott elég messzire...

 

A gyermekmolesztálás áldozatai nem csak kislányok. Egy pakisztáni dokumentumfilm szerint Peshavarban például minden 10 utcagyerekből 9 már került kapcsolatba gyermekmolesztálókkal. Több "konszolidáltnak" tűnő férfi neve és arca felvállalásával becsléseket tesz a kamera előtt, hogy körülbelül hány kiskorú fiút erőszakolt meg az utóbbi években alkalmi szállásokon, moziban vagy buszon. Közben annak az elterjedt nézetnek is hangot adnak, hogy a feleség egy olyan "dolog", amit otthon tart az ember, nehogy megkörnyékezzék mások, ha túlságosan szép, ellenben egy kisfiút bárhová magával vihet, és gond nélkül "használhatja", ha kedve tartja.

a_menekultipar_2.jpg

Az ausztriai esetre visszatérve az érdekes az, hogy a muszlim férfi elismerte, jól tudja, hogy 10 éves kisfiúval szexuális kapcsolatot létesíteni "a világ minden országában tilos". Ezért is érthetetlen, hogy mentségét, miszerint nem értette, hogy a kisgyerek tiltakozik, a bíróság mégis elfogadta. S emellé, hogy a társadalom rokonszenvét megnyerje, a 20 éves taxisofőr egész szexuális életének krónikáját az újságolvasókra zúdította, kezdve azzal, hogy 4 hónapja nem szexelt, valamint hogy Irakban élő felesége gyermekük születése óta (Mert gyereke is van, igen! Vajon kisfiú vagy kislány?) nem képes eleget tenni házastársi kötelezettségeinek... Most akkor ott tartunk, hogy a nyugati jóléti államoknak már nem csak segélyt, hanem szexet is kötelességük biztosítani a migránsok számára? (Mármint a muszlim férfiak számára. Mivel a nőknek ugyebár tilos a házasságon kívüli szex.) Különben jön a "szexuális vészhelyzet", és jaj annak, aki az útjukba kerül?

 

A témát ezzel messze nem merítettük még ki. Ellenben korábban részletesen írtunk már a Csoportos erőszak lélektanáról, és a migránsok által Európában molesztált kamaszlányokról is.

 

Szólj hozzá

iszlám bevándorlás gyerekjogok