2016. nov 17.

Bodnariu család: az élet győz!

írta: Al
Bodnariu család: az élet győz!

bodnariu_november.jpg

Ha Norvégián múlt volna, ez a család ma már nem létezne. Ehelyett szerencsére élnek és gyarapodnak. Pontosan egy évvel az őket ért brutális támadás után újra béke és boldogság költözött a Bodnariu családba.

Marius és Ruth Bodnariu egy eufórikus Facebook posztban tudatta, hogy gyerekeikkel együtt nagyon boldogok Romániában, és egy új családtag érkezésére készülődnek izgatottan, Ruth ugyanis újra babát vár, a hatodikat.

Tavaly világméretű botrányt váltott ki, hogy a Norvégiában élő ötgyerekes pünkösdista családtól a gyermekvédelem rajtaütésszerűen elkobozta összes gyereküket - beleértve az akkor még 4 hónapos legkisebbet is - arra hivatkozva, hogy fenáll a gyanú, miszerint a gyerekek otthon fizikai fenyítést kaptak, például rácsaptak a fenekükre. Azóta sem zárult le a vita arról, hogy egy koncepciózus, kereszténység ellenes támadás zajlott-e le, vagy egyszerű jogérvényesítés. A Barnevernet (norvég gyermekvédelem) nyilatkozatai az utóbbit bizonygatják, míg a nyilvánosságra került jegyzőkönyvek az előbbiről árulkodnak.

bodnariu_tunt_b_1.jpg

Komoly tüntetéssorozat indult világszerte.

 

Egészen nyáron tartott az elképesztő küzdelem, mire végül a szülők összes gyermeküket visszakapták. Addig a Barnevernet három különböző városban tartotta őket nevelőszülőknél, próbálva agymosásban részesíteni a gyerekeket, akiknek azt tanították, hogy nincs Isten, és az ember a majomtól származik. A szülők helyzete teljesen reménytelennek tűnt, a norvég rendszert ismerők azt tanácsolták Ruthnak, hogy vallja azt, hogy a férje őt is bántalmazta, így talán egyedülálló anyaként még visszakaphatja a gyerekeit. Végül a keresztény világ felekezeti határokra való tekintet nélkül mindenhol megmozdult a Bodnariu családért, és a román parlament is delegációt küldött Norvégiába. A tavaszi világméretű tüntetés előtt még a BBC is feldolgozta egy riportban az ügyeket, amelyben más gyermeküket elvesztett norvégiai családok is beszámoltak az őt ért jogsérelmekről.

bodnariu_ebed.jpg

Romániában, végre boldogan.

 

A Bodnariu család végül nyáron visszakapta a gyermekeit, de mivel rövidesen kiderült, hogy újabb bírósági eljárásra készülnek ellenük, úgy döntöttek, hogy Romániában folytatják tovább az életüket, Marius hazájában. Itt köszöntött rájuk az örömhír is, hogy rövidesen már nyolcan lesznek.

 

 

egyszerubb_gyermekkor.jpg

Ez a könyv neked szól, ha nem akarod, hogy korunk konzumkultúrája bedarálja a gyerekeidet. Igenis lehet ma is tartalmas, szép, nyugodt, békés gyerekkort biztosítani a családon belül! Kim John Payne egy bármely családban megvalósítható "egyszerűsítési rendszert" kínál fel, és közben gyakorlati tanácsokkal is ellát, hogyan csökkentsd otthon a képernyű uralmát, hogyan kezeld természetes eszközökkel figyelemzavaros, hiperaktív vagy egyéb "papiros" gyerekedet, hogyan csökkentsd a haszontalan kacatok tömkelegét. Azaz: hogyan éljetek boldogabban, egymásra hangoltabban, egyszerűbben.

Szólj hozzá

család keresztényüldözés Európa Bodnariu család