2016. nov 22.

Melania Trump konzervatív nő?

írta: Al
Melania Trump konzervatív nő?

trump-family-portrait.jpg

Sokat hallani a modell karrierje alatt készült egyetlen meztelen fotósorozatról. Arról már jóval kevesebbet, hogy építészmérnöknek tanult, öt nyelven beszél, soha nem volt plasztikai műtétje és példaképe az édesanyja. Milyen asszony valójában Melania Trump?

Férjével ellentétben Melania Trumpra nem jellemzőek a meggondolatlan nyilatkozatok. Az Egyesült Államok új first ladyje már a korábbi években is keveset árult el magáról. 

A Jugoszláviában született Melanija Knavs (nevét később változtatta meg) édesanyjától örökölte a divat szeretetét, aki ruhagyári tervezőként dolgozott. Már gyerekként szerepelt a kifutókon, 16 éves korától pedig gyakorlatilag modellként dolgozott. Anyjával, Amalija Knavsszal együtt szerettek Párizsba, Milánóba utazni. Melania már fiatalkorában is öt nyelven beszélt: szlovénül, szerbül, angolul, franciául és németül. Édesanyjára ma is példaképként tekint, büszke rá, hogy idős asszonyként is nagyon ad magára. Melania több interjúban kifejtette, hogy nem híve a plasztikai műtéteknek és a botox injekciónak sem - természetesen akar megöregedni, mint az édesanyja, és a fiatalságát egészséges életmód segítségével szeretné megőrizni, amíg lehetséges. A Trump Towerben - ahol a Trump család él - Amalijának is van egy saját lakosztálya.

rod.jpg

Amalija és Viktor Knavsz esküvői képe

roditeli-viktor-i-amaliya-knavs.jpg

Viktor és Amalija

Melania hamar nagy sikereket ért el a modellkedésben. 1996-ban költözött New Yorkba, ügynöksége segítségével. Amikor az illegális bevándorlókhoz hasonlították, Melania egszerűen kijelentette, hogy ő mindig betartotta a törvényeket, és egyetlen napot sem töltött az Egyesült Államokban a szükséges dokumentumok nélkül.

melania_wore_no_makeup_and_her_hair_in_a_bun_as_she_went_to_an_o-m-15_1465940001670.jpg

Melania smink nélkül

 

Donald Trumppal való megismerkedésük és házasságuk után Melania fokozatosan visszatért régi szenvedélyéhez, a tervezéshez, és ékszerek, órák tervezésébe fogott. 2005-ös házasságuk után egy évvel született fiuk, Barron, aki édesanyja szerint szintén tehetséges tervező, és nagyon agilis, akárcsak az apja. 

ekszer.jpg

Melania kollekció

cocktails1.jpg

Gyűrűszett

 

Ami a házaspár családi életét illeti, leginkább a visszafogottság jellemzi őket. Melania többször is kiemelte, hogy nem tartja feladatának, hogy megváltoztassa a férjét. Elfogadja őt, és tiszteli. A véleményét elmondja minden kérdésben, de Donald maga dönti el, megfogadja-e vagy sem felesége tanácsait. "Nagy felelősség egy nő számára, ha olyan férje van, mint az enyém. Nagyon gyorsnak, ügyesnek és intelligensnek kell lennem."  - mondta az egykori modell a parenting.com oldalnak. Melania azt sem várja el a üzletembertől, hogy a család apró-cseprő dolgaiba belefollyon, inkább arra próbálja megteremteni a körülményeket, hogy az apa hétvégéken minőségi időt tölthessen a fiával - nagyon szeretnek például közösen golfozni. Barron születése óta Melania első számú feladatának az anyaságot tartja: minden nap reggelit készít, elindítja az iskolába a fiát, és csak ezután kezd bele saját teendőibe.

barron1.jpg

Melania  a legfontosabb szülői képességnek azt tartja, hogy anyaként képes legyen értő fülekkel figyelni a gyermekére. Ha ismeri a vágyait, félelmeit, mindazt, ami foglalkoztatja, akkor tudja támogatni ezekben a dolgokban. Igyekszik teret biztosítani a fiú kreativitásának: játszószobájában szabad a falakra írnia és rajzolnia. Családi életükben nagyon fontosnak tartja, hogy mindenki szabadon önmaga lehessen, és azzal foglalkozhasson, amire elhivatottságot érez.

 

egyszerubb_gyermekkor.jpg

Ez a könyv neked szól, ha nem akarod, hogy korunk konzumkultúrája bedarálja a gyerekeidet. Igenis lehet ma is tartalmas, szép, nyugodt, békés gyerekkort biztosítani a családon belül! Kim John Payne egy bármely családban megvalósítható "egyszerűsítési rendszert" kínál fel, és közben gyakorlati tanácsokkal is ellát, hogyan csökkentsd otthon a képernyű uralmát, hogyan kezeld természetes eszközökkel figyelemzavaros, hiperaktív vagy egyéb "papiros" gyerekedet, hogyan csökkentsd a haszontalan kacatok tömkelegét. Azaz: hogyan éljetek boldogabban, egymásra hangoltabban, egyszerűbben.

Szólj hozzá

család sztárok szülő vagyok