2016. nov 29.

Iskolát és templomot gyújtottak rá a keresztényekre

írta: Al
Iskolát és templomot gyújtottak rá a keresztényekre

olt.jpg

A Jézus Krisztus Gyülekezete központja ma reggelre lángokban állt Biskekben, Kirgizisztán 83%-ban muszlim ország, amelyben a keresztények az elmúlt években egyre kevésbé érezték biztonságban magukat. Félő, hogy a muszlimbarát kormányzat elfogultan fogja kivizsgálni az esetet, ezért a keresztények nemzetközi támogatást kérnek.

tuz.JPG

A tüzet november 29-én, 8:40 perckor észlelték, és annyira elterjedt a gyülekezet központi épületében, hogy csak 17:15-re sikerült eloltani. Az épületkomplexum felső része teljesen leégett, de szerencsére mindenkit sikerült kimenekíteni, így személyi sérülés nem történt. Az anyagi kár azonban hatalmas. Mintegy 1000 négyzetméternyi terület lángolt, a templom teljesen leégett, az iskola részben.

A tűz pontos okát szakértői vizsgálat után fogják nyilvánosságra hozni. Kirgizisztán politikai életében az utóbbi években egyre inkább keresztényellenes hangulat uralkodott el, a keresztények egyre kevésbé érezték biztonságban magukat - noha az emberek között a neoprotestáns pünkösdi irányzat népszerű és terjed. A Jézus Krisztus Gyülekezete komoly jótékonykodást folytat az ország területén, például 12 éve egy gyermekotthont működtetnek, amelyet állandó támogató nélkül, keresztények adományaiból tartanak fenn.

gyetszkij_dom.jpg

Gyerekek a gyülekezet gyermekotthonában.

 

A gyülekezetnek magyar kötődése van, mivel a pásztor, Vaszilij Kuzin a budapesti Szent Pál Akadémián végzett teológiát. A Jézus Krisztus Gyülekezete Közép-Ázsia egyik legnagyobb keresztény gyülekezete. Most a világ keresztényeinek a támogatását várnak, hogy ne vehesse kezdetét Kirgizisztánban egy keresztényüldözési hullám.

 

Szólj hozzá

keresztényüldözés