2016. dec 01.

Náci húzás a Down szindrómás babák ellen

írta: Al
Náci húzás a Down szindrómás babák ellen

lunatic

Franciaország betiltotta a "Dear future mom" című kisfilmet, amelyben Down szindrómás gyerekek és felnőttek bátorítják azokat a kismamákat, akiknek a babájuknál a szűrések szerint fennáll a betegség lehetősége. Az alkotók bűne gyakorlatilag annyi, hogy a Down szindrómásokat emberként mutatják be.

dear-future-mom

Miközben a világ számos részén rengetegen azért harcolnak, hogy megmutassák, ezzel a betegséggel is lehet teljes életet élni, Franciaországba a downos babák 96 százalékát elvetetik, és úgy tűnik, azt akarják, hogy ez így is maradjon. Sőt, úgy vélik, sok az a 4 százaléknyi életben hagyott Down szindrómás baba. (Pedig  ezrelékekben mérhető egyébként is számuk.) De hogy végképp elejét vegyék a dolognak, betiltották a két éve a Down szindróma világnapja alkalmából elkészült, 2 és fél perces kisfilmet, amelyben Down szindrómás gyerekek és felnőttek mesélnek pár szóban az életükről, megmutatva a tépelődő kismamáknak, hogy teljes élet várhat a babájukra, még akkor is, ha fennáll nála a betegség gyanúja. 

Kérdés, hogy amikor a médián keresztül orrba-szájba dőlhet a szex, az erőszakos jelenetek, a megtévesztés, a kuruzslók, a parasztvakítások, egy downos kisgyerek miért nem mondhatja el nyilvánosan, hogy szereti az anyukáját, és boldog, amiért élhet. És hogy egyedül meg tudja szerelni a biciklijét. Hogy lehet ezt megindokolni egy elvileg civilizált, kulturált, szabadság- és emberi jogok mellett elkötelezett országban?

 

lili

Egy könyvecske, ami talán megtanít a downosok szeretetére

 

A franciák teljes gőzzel azon vannak, hogy megoldják a matematikai problémát, ami a videóban a második percnél kezdődik:

 

Ha szerinted ez felháborító, OSZD MEG TE IS!

Szólj hozzá

abortusz Európa gyerekjogok