2016. jan 27.

Az Európai Parlamentben is téma lesz a Bodnariu család

írta: Al
Az Európai Parlamentben is téma lesz a Bodnariu család

ep.jpg

Miután már 42 EP képviselő is kezdeményezte, rövidesen napirendre tűzik az öt gyermekétől megfosztott pünkösdi család és a norvég gyermekvédelem vitás kérdéseinek ügyét az Európai Parlamentben. 

Nem egyhamar várható előrelépés a Bodnariu ügyben, mivel az első bírósági meghallgatás márciusban lesz. A norvég gyermekvédelem egy pszichológiai vizsgálatot követően tervez majd döntést hozni Marius és Ruth Bodnariu szülői jogairól, azaz arról, hogy végképp megfosszák-e őket öt gyermeküktől.

marius.jpg

Marius, a zord apa

hancurozni_jo_1.jpg

Mióta egyre nagyobb a felzúdulás a különböző keresztény felekezetekben - többek között a teljes Román Ortodox Egyház is mozgósította híveit a pünkösdi család érdekében - a norvég fél elkezdte hangoztatni, hogy nem a szülők keresztény meggyőződése miatt kobozták el a gyerekeket, hanem azért, mert azokat otthon elfenekelték. A Bodnariu gyerekek iskolájának védelmében pedig azt hozzák fel, hogy a norvég pedagógusoknak a jogszabályok szerint kötelességük értesíteni a hatóságot, ha kiderül, hogy valamelyik növendék testi fenyítésben részesült otthon.

bodnariu_csonak.jpg

Családi kirándulás - már csak egy szép emlék...

Azt is tagadja a gyermekvédelem, hogy a gyerekek örökbefogadási folyamatát már elindították volna, mivel állításuk szerint erre csak akkor fog sor kerülni, ha végképp megfosztották a szülőket szülői jogaiktól.

a_csalad_ereje_1.jpg

A román sajtó szerint időközben felmerült annak a gyanúja is, hogy a drasztikus eljárás hátterében egyszerű irigység állt. A Barnevernet dokumentumai szerint ugyanis az ügyben eljáró egyik szociális munkás Ruth Bodnariu korábbi kollégája, akinél az asszony rendre jobb szakmai értékeléseket kapott.

 

Korábbi cikkeink a témában:

"A légynek sem tudnának ártani" - pozitív fordulat a Bodnariu ügyben?

 

Beletörik a norvégok foga a románokba?

 

Nem ünnepelhetett együtt a Bodnariu család

 

Nagyüzemi gyerekrablás Norvégiában

Szólj hozzá

család vallás keresztényüldözés Európa szülő vagyok gyerekjogok Bodnariu család