2015. nov 27.

Üldözés és horror Nagy-Britanniában

írta: Al
Üldözés és horror Nagy-Britanniában

Úgy megverték a keresztény családapát, mintha csak Pakisztánban volnának

hussein1.jpg

Azoknak, akik a muszlim hitről kereszténységre térnek, gyakran el kell hagyniuk a hazájukat, mert ezzel életveszélynek teszik ki magukat. A szerencsésebbek toleráns, nyugati országokba utaznak, hogy szabadon élhessenek, szabadon gyakorolhassák a hitüket, és közben biztonságban tudják saját magukat, családjukat, értékeiket. Közben fájó szívvel gondolnak az otthon maradottakra, akik ki vannak szolgáltatva a bármikor lángra lobbantható csőcselék dühének és brutalitásának. Azaz: a családfőket megverhetik perbe fopghatják istenkáromlásért, hitehagyásért, lányaikat megerőszakolhatják, lakásukat, kocsijukat megrongálhatják és nap mint nap megalázhatják őket emberi méltóságukban. De mi van akkor, ha ez az egész pokol fogja magát, és követ téged a civilizáltnak tartott, nyugati társadalomba?

hussein3.jpg

Nissar Hussain és az első áldozat: a családi autó

A Nagy-Britanniai Bradfordban élő Nissar Hussain 1996-ban tért át a keresztény hitre családjával együtt. A pakisztáni származású férfi üldöztetése azután kezdődött, hogy egy 2008-as brit dokumentumfilmben nyilvánosan is beszélt kereszténységéről. Miután a film lement a Channel 4 nevű csatornán, a hatgyerekes családapát akkora nyomás alá helyezte muszlim környezete, hogy a város másik részére költözött.

en_vagyok_malala.jpg

 

hussein2.jpg

A keresztény pakisztáni apának 6 gyereke van, akiket szeretne biztonságban tudni.

A támadások azonban új otthonukban is folytatódtak: rendszeresen megdobálták tojással a házukat és betörték a kocsijuk szélvédőjét. Hussain, aki már Nagy-Britanniában nőtt fel, és megszokta a szabadságot, emberi méltóságot, döbbenten tapasztalta, hogy családját teljesen körülvette a félelem atmoszférája, és a helyi muszlimok alsóbbrendű emberekként tekintettek rájuk. 2008 óta számos alkalommal fordult a rendőrséghez, hogy vizsgálják ki az őket ért inzultusokat, mint vallású indíttatású gyűlölet bűncselekményeket, de ezt egyszer sem tették meg. A helyzet nem javult, inkább egyre fokozódott: csak idén hatszor rongálták meg az autójukat.

keresztenyuldozes_a_21_szazad_elejen.jpg

 

hussein4.jpg

Nissar Hussain a kórházban, műtét után

November 17-én majdnem végzetessé fajult a Hussain család kálváriája, amikor a családfő este elhagyta a lakást, és mielőtt a kocsiig elérhetett volna, két csuklyás férfi rátámadt. Egyikük csákány nyéllel ütötte, a másik ököllel verte, illetve rugdosta. A férfit csak az mentette meg, hogy lengyel szomszédai felfigyeltek az inzultusra, és elkergették a támadókat. Mivel a Hussain család házán elhelyezett kamerák rögzítették az esetet, a rendőrség végre tényleg kénytelen volt komolyan venni őket. A 49 éves férfinak a támadásban eltörött a térdkalácsa és a karja, továbbá agyrázkódást szenvedett. Családjával együtt most ismét költözést fontolgatnak, mivel úgy tűnik, a brit városban nem élhetnek biztonságban keresztényként.

 

 

Szívesen vásárolnád meg a legjobb könyveket akciós áron karácsonyra?  Nézd meg könyvespolcunkat a gyereknevelésről, pszichológiáról vagy aktuálpolitikai kérdésekről! A regényeket se hagyd ki! :)

Szólj hozzá

vallás iszlám bevándorlás Európa