2016. okt 03.

A bordélyváros neve: Brüsszel

írta: Al
A bordélyváros neve: Brüsszel

brussels_brothel3.jpg

Fiatal, középkorú, idősödő férfiak Európa minden tájáról, sok költőpénzzel és szabadidővel, messze a családtól egy idegen városban. Ennél igazán nem kell több egy nagy bummhoz a szexiparban. A Belga Nemzeti Bank szerint tavaly 840 millió eurós üzlet volt a prostitúció, Belgium, ezen belül is Brüsszel világszerte az emberkereskedelem egyik legfontosabb végső célpontja.

A város, ahol családjogi kérdésekről, a nemek egyenjogúságáról, a gyerekek helyzetének javításáról tárgyal rendszeresen Európa krémje, családi vakáció színhelyeként nem éppen ideális. Amint az ugyanis az internetes túraszervező fórumokon rendre kibukik, Brüsszel számos szállodája valójában nem egyéb, mint bordélyház, egyes kerületeit pedig még csak megközelíteni sem ajánlott kisgyerekekkel, mivel minden kirakatban alsóneműre vetkőzött prostituáltak ülnek kihívó pózban, és az utcákon valamint a metroállomások környékén is szexmunkások várják a kuncsaftokat.

brussels_brothel.jpg

Bár bordélyházat működtetni Belgiumban elvileg illegális, a "Brüsszel bordély" (Brussels brothel) keresőszavakra a Google térkép elég sok találatot ki tud dobni.

 

"Brüsszel semmiben sem marad el Thaiföld vagy Szlovákia mögött" - hirdetik az "idegenvezetők", hiszen a téma bennfentesei jó pénzért szívesen megosztják a tanácsaikat a tapasztalatlan szexturistával az interneten. "A választék soha nem volt még ilyen jó." A bordélyguruk szerint 500 eurót kell egy éjszakára rászánni, hogy igazán jól sikerüljön, az egyszerűbb prostituáltak azonban már 40 eurótól is elérhetőek. Természetesen vannak itt nők a világ minden tájáról, hiszen az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatalának (UNODC) adatai szerint Belgium egyike azoknak az országoknak, ahol az emberkereskedelem legtöbb áldozata kiköt, köztük számos kiskorú nigériai lány is. 

 

brussels_brothel2.jpg

Vélemény a Google-on. Nem mindenki elégedett.

 

Év elején a brit Mirror magazin több brüsszeli prositiuálttal is riportot készített az európai uniós hivatalnokok szabadidős és rekreációs szokásaival kapcsolatban. Mint kiderült, a lányok tömegesen várják, hogy a bizottságok végre befejezzék a munkát, és megjelenjenek az eus dolgozók. "A munkájuk nem köti le őket, pénzük viszont van bőven. Ez nekünk jó." - összegezte egy prostituált. "Rengeteg angolul beszélő vásárlónk van ebédidőben és munkaidő után." - nyilatkozta agy szexshop eladója. Vannak olyan bordélyként működő hotelek, ahol az eus tisztviselők a klientúra 80 százalékát teszi ki a tulajdonos szerint. Számuk mellesleg ugrásszerűren megnövekszik a családi ünnepek előtt, mint a karácsony vagy a húsvét. Egy olyan "escort hölgynek", amilyen az eus tisztviselőknek dukál, 725 euro az órabére. Egy uniós képviselő átlagos fizetése egyébként 89 399 euro (juttatásokkal), ami a szexiparban dolgozók szerint messze több, mint hogy azt el tudnák költeni.

brussels_brothel4.jpg

Figyelmeztetés a Tripadvisor utazásszervező oldalon: "Mindenhol prostituáltak vannak az utcán."

 

Christine Lemmens, az Entre 2 segélyszervezet munkása arra panaszkodik, hogy sok kuncsaft felárat fizet a lányoknak a védekezés nélküli szexért, így kontrollálhatatlan a nemi betegségek terjedése. Sok erőszakos bűncselekmény kapcsolódik a prostitűcióhoz, aminek különösen a magukat az utcán áruló nők vannak kitéve. Egyre nő a pedofil büncselekmények száma is, Nyugat-Afrikából sok kiskorú prostituált érkezik Brüsszelbe. Az Entre 2 évente körülbelül 500 nőnek segít kiszabadulni a prostitúció világából, de azt megbecsülni sem tudják, hogy hány prostituált dolgozhat a városban.

a_menekultipar_2.jpg

 

Brüsszel elbordélyosodott kerületeiben az utóbbi években több lakossági tiltakozás is volt a reggelente halmokban heverő használt óvszerek és egyéb szemetek miatt. „Teljesen elfogadhatatlan, ami az ablakaink alatt zajlik és az is, hogy reggel, amikor a gyerekekkel útnak indulunk, használt papír zsebkendők és óvszerek hevernek mindenhol” - panaszkodott egy lakos a La Libre Belgique napilapnak.

Szólj hozzá