2015. okt 01.

Transzvesztita verte szét az iskolát

írta: Al
Transzvesztita verte szét az iskolát

Amiről szó van és amiről nincs szó...

perry_srac.jpgSzámos kérdést vet fel a Lila Perry-nek nevezett hillsboro-i fiú esete. Örömmel kapta fel a média a hírt, hogy mekkora felzúdulást keltett a Missouri állambeli kis város életében a tény, hogy egy magát lánynak érző fiú a lányöltözőt és zuhanyzót használja az ellene szervezett diák- és szülőtüntetés dacára is. Arról azonban kevés szó esett, hogy az identitászavaros fiatal miatt iskolavezetőknek kellett távozniuk és egy közösség ment tönkre... De hogyan fajulhat odáig a helyzet, hogy egy zavaros kamasz diktáljon egy egész intézménynek? Járjunk utána együtt!

A tények röviden a következők: Perry 13 éves kora óta homoszexuális fiatalként határozta meg magát. Az iskola rendelkezésére bocsátott egy külön "semleges" öltözőt, hogy ne érintse kellemetlenül, hogy a fiúöltözőben kell a többiekkel együtt öltöznie. A tavalyi évben azonban a 17 éves Perry hosszú parókát és miniszoknyát húzott, bejelentve, hogy ráébredt, hogy ő valójában lány. Az idei év elejétől pedig visszautasította eddigi öltözőjét és a lányokkal együtt kezdett öltözni. "Nem akarok semleges nemű lenni - nyilatkozta a kérdéssel kapcsolatban a médiának. - Lány vagyok. Nem hagyom, hogy egy másik zuhanyzóba kényszerítsenek."

perry_welcome.jpg

Hillsboro - a kisváros, ahol a helyiek szerint több mezei pocok él, mint ember...

A lányokat és a diákok szülőit sokként érte, hogy a fizikailag mindenképpen fiúnak minősülő Perry együtt öltözik és zuhanyzik a lányokkal. Rövidesen tüntetést szerveztek az iskola előtt, hogy kiálljanak a lányok jogaiért. Sydney Dye, a protestálók szószólója elmondta a CNN-nek, hogy a tüntetés nem Perry ellen szólt. Nem akarták megbántani, sőt, még azt sem vonják kétségbe, hogy a kamaszfiú saját állításának megfelelően valójában lány. Viszont szerették volna felhívni a figyelmet rá, hogy sok fiatal lány még egymás előtt is szégyenlős, ha viszont egy fiútestű személy előtt kell levetkőzniük és zuhanyozniuk, az már végképp teljes zavarba hozza őket.

perry_protest.jpg

A diákok, akik nem szeretnék, ha a fiúk a lányokkal zuhanyoznának

perry_pro.jpg

Természetesen az ellentüntetés sem váratott sokáig magára.

Arra már kevesebb híradás tért ki, hogy az eseményekkel párhuzamosan, szeptember elején az iskola vezetőségéből távozott John Stewart elnök, Dan McCarthy alelnök és Bo Harrison igazgató. Ketten nem indokolták meg lemondásukat, Dan McCarthy pedig bővebben ki nem fejtett "filozófiai különbségekre" hivatkozott. A 70 éves Harrison egyébként 12 év után lépett ki a vezetőségből. A férfi a médiának arról beszélt, hogy már évek óta úgy érezte, a vezetőség néhány tagja próbálja befeketíteni őt, olyan okok miatt, minthogy fegyvert tart otthon, vagy hogy olyan hangnemben beszélgetett a szülőkkel a transzneműség kérdéséről, ami nem felelt meg a "píszí" elvárásoknak. Harrison elmondása szerint a többi vezetőségi tag attól félt, hogy kormánytámogatásoktól eshetnek el, ha nem adnak meg mindent a transznemű kamasznak, amit csak kér. "Én azt mondom, semmit se kéne adni ennek a gyereknek" - szögezi le Harrison, hozzátéve, hogy mint minden gyereket, Perryt is szereti, de az azért mégis túlzás, hogy egy egész iskolából szamarat csináljon. Végül úgy találta, hogy az iskola élete annyira át van már politizálva, hogy az káros az egészségre - legalábbis az övére. 

perry_hillsboro-high.JPG

A hil,sboro-i középiskola

Az iskola így meglehetősen nehéz helyzetbe került, mivel a 7 vezetőségi székből 3 megüresedett. Nem is beszélve a botrányról, amit végül úgy próbáltak megoldani, hogy üzembe helyeztek egy un. "gender inclusive" öltözőszobát is. Aaron Cornman bizottsági főfelügyelő mindenképpen úgy véli, az iskola jelenleg vészhelyzetben van.

perry_tv.jpg

Perry a tévében. Mondanunk sem kell, hogy új sztár született...

 

Egyszerűen gondolkodó, józan emberként a következő kérdések merülnek fel bennünk:

- Mit csináltak ezalatt az idő alatt Perry szülei? Abszolút nem zavarta őket, hogy a gyerekük egy egész város életét felforgatja?

Válasz: Amerikában az új közoktatási alaptanterv szerint "A gyerekek nem tartoznak a szüleikhez."

(Ennek szellemében az állami iskolák adatokat gyűjtenek és tárolnak a gyerekekről a szülők tudta és beleegyezése nélkül, abortusztablettákat tesznek elérhetővé számukra és más extrém módokon is megsértik a szülői jogokat. Pl.: mecsetek látogatása, iszlám vallás oktatása - miközben a kereszténységről szó sem eshet.)

Így gyakorlatilag nem az ő ügyük az egész, ergó nem is lehet leülni velük megbeszélni, hogy ugyan, hogy lehetne normális módon megoldani a problémát, hogy a gyerek fiú létére lányöltözőbe szeretne járni... Nem, erről szó sem lehet, nyilván országos botrányt kell rendezni.

- Miért kell egy iskolában mindennek a szex körül forogni? Miért kell bárkinek is - akár fiúnak, akár lánynak  - miniszoknyában járni? (Most komolyan: ennél nem jobb volt az egyenruha? De az én tudomáson szerint még pár éve is szigorú dress code volt az amerikai egyetemeken... A középsuliban ilyen nincs?) Miért nem lehet egyszerűen elintézni a dolgot: "Fiam, annak érzed magad, aminek akarod, de ebben az iskolában a férfi nemi jelleg egyértelmű jeleivel rendelkező személyek (hadd ne részletezzem most) a fiúöltözőt használják. Ha neked ezzel valami problémád van, jófejségből rendelkezésedre bocsátunk egy másik helyiséget, de ne a lányokat riogasd. Ha mindez nem elég, nem kötelező ide járni." (Vagy valami ilyesmi. Intézményvezetőket elvileg arra is képeznek, hogy kezelni tudják az ilyen konfliktushelyzeteket, nem? Hogy irányítsanak. Tehát ne csak a teljes kapituláció szerepeljen az eszköztárukban...)

Válasz: Az USA iskoláiból bizony nem mostanában fog eltűnni a túlszexualizáltság jelensége. Sőt, az új alaptanterv szerint ez csak fokozódni fog. Az  „It”s Perfectly Normal”, azaz Teljesen Normális című 11 éveseknek gyártott kötelező olvasmány a következőket tartalmazza: "Hogyan fejezik ki az emberek a szexuális jellegű érzéseiket? Orális szex, szexuális fantáziák, ölelés, anális szex, tánc, masszírozás, önkielégítés, kézfogás, beszélgetés, összebújás egy ágyon, ölelés, egymás nemi szerveinek megérintése, csók, közösülés, azt mondani: "tetszel", kefélés"

(Szóljon, aki szerint ennek így van bármi értelme. Szerinted egy 11 évesnek ezt kell olvasnia?)

Ha nem hiszitek el, álljon itt a kép is:

perry_school-poster.jpg

- Mi történt Perryvel a nyár alatt, amiért ősszel már nem volt jó neki a korábbi öltöző?

Válasz: Nincs. De meglepő lenne, ha nem állna valami módon kapcsolatban rutinos meleglobbistákkal.

 

szex_drogok_facebook_2.jpg

"Ne legyenek illúzióid azzal kapcsolatban, mi zajlik a mai tizenévesek között. Inkább nézz szembe a valósággal, és tanuld meg, hogyan védheted meg kamaszkorú gyerekedet a legsúlyosabb veszélyektől! Ebben segít Megan A. Moreno új könyve." (www.booker.hu)

Szívesen olvasnál jó könyveket a gyereknevelésről? Nézd meg a könyvespolcunkat!

Szólj hozzá

szexualitás iskola kamaszok MÁSSÁG? gyerekjogok