2016. ápr 12.

A gyerekekkel zsarol a norvég rendszer

írta: Al
A gyerekekkel zsarol a norvég rendszer

banner-stopbarnevernet_com.jpg

Egyértelmű jelek mutatják, hogy a világszerte súlyos vádakkal illetett norvég gyermekvédelem vezetői félnek. Április 16-ára hatalmas, világméretű megmozdulással készülnek a Barnevernet családvédő kritikusai. Számos országban fognak egy időpontban utcai tüntetést szervezni, hogy felhívják a figyelmet a gyermekeiktől elszakított Bodnariu család és sok más sorstársuk esetére. A Barnevernet azonban egy aljas húzással próbálja aláásni a norvégiai megmozdulást...

A gyermekeiktől elválasztott norvégiai szülők váratlanul tömegesen kaptak láthatási időpontot a Barnevernettől: hogy, hogy nem, épp ugyanarra a napra: április 16-ra. Így kénytelenek lesznek választani: vagy a gyermekeikkel találkoznak, vagy az őket elvevő, gyalázatos rendszer ellen tüntetnek - ez esetben viszont kérdés, hogy mikor adódik újra lehetőségük látni a gyerekeiket. 

A piszkos trükkre Steven Bennett aktivista hívta fel a világ figyelmét. Közben egyre több szerencsétlenül járt szülő hozza nyilvánosságra a történetét. Eriktől és Natashától 4 órával a megszületésük után vették el ikerlányaikat, azért, mert Natasháról még kamaszkorában készült egy kedvezőtlen pszichológusi szakvélemény. Hiába állítja több szakember, hogy teljes mértékben alkalmas az anyaságra, a Barnevernet nem hajlandó visszaadni a párnak babáikat.

gyerekhatarok.jpg

 Április 16-án, 14:00-kor Budapesten is demonstráció lesz, a világ számos városához hasonlóan, a Bodnariu család újraegyesítéséért és a családokat szétzúzó norvég rendszer megreformálásáért. 

kell_a_gyereknek_a_korlat.jpg

Bodnariu házaspártól novemberben vette el erőszakkal a norvég gyermekvédelem (Barnevernet) gyerekeiket, azzal a gyanúval, hogy "keresztény radikalizmus" szellemében nevelik őket. A Barnervernet minden előzetes tájékoztatás nélkül érkezett az iskolába, ahol a szülők tudta nélkül kihallgatták a lányokat. Miután a gyerekek "bevallották", hogy van több olyan dolog is, ami fülhúzás vagy fenékre csapás terhe mellett otthon tilos a számukra, többé nem térhettek haza, hanem elvitték őket. A Barnervernet rögtön a családhoz is kiszállt rendőri kísérettel, ahonnan az 5 és 2 éves fiúkat egyszerűen elrabolták az édesanyjuk mellől. Másnap a 3 hónapos Ezekielt is elvitték, ezzel megsértve az anyának még a szoptatáshoz való jogát is.

 

Nézd meg könyvespolcunkat a gyereknevelésrőlpszichológiáról vagy aktuálpolitikai kérdésekről! Aregényeket se hagyd ki! :)

Szólj hozzá

család Európa szülő vagyok gyerekjogok Bodnariu család