2016. sze 30.

Amikor az erősek összetörnek

írta: Al
Amikor az erősek összetörnek

A férfi, aki három generációt temetett el

cl6.jpg

A családja és a rugby volt a mindene, de egyetlen nap alatt vesztette el az egész családját. A rövid vakációról hazatérve már csak azon gondolkozhatott, kit hova temettessen el.

Christophe Lyon a nizzai terrortámadás egyik túlélője. Egyben legnagyobb áldozata is, hiszen a férfi hat családtagját vesztette el néhány perc leforgása alatt. Feleségét, Veroniquet, akivel barátaik visszaemlékezése szerint állandóan együtt voltak. Veronique előző házasságából származó fiát, Michael Pellegrinit, akit mindig is a sajátjaként szeretett, és 8 éves kora óta nevelt. Saját szüleit, Germain és Gisele Lyont, valamint Veronique szüleit, Francois és Christiane Locatellit.

cl.jpg

Christophe és Veronique

 

a_menekultipar_1.jpg

 

Christophe és Veronique 20 éve éltek együtt. Nagyon szerették egymást. A férfi a katonaságnál szolgált, és emellett rugbyt játszott. Sokáig Herserange városában éltek, ahol Veronique szülei , Francois és Christiane Locatelli a közelükben laktak. A nagyszülők egy üzletet vezettek, és nagyon népszerűek voltak a városban. Mielőtt innen továbbköltöztek, Veronique létrehozott egy jótékonysági központot gyerekek részére.

cl2.jpg

Christophe és szülei

 

A pár 5 évvel ezelőtt Gattieresbe költözött, ahol barátaik szerint nagyon jól érezték magukat. Christophe nagy hazafi volt, helyi ünnepségeken ő szokta vinni a zászlót. A sportot is igen komolyan vette: először a klub első vonalbeli játékosa volt, majd edző, végül pedig elnök. „Egész nap 25 rugby játékos nyüzsgött a kertjükben, és soha nem panaszodtak! Csodálatos emberek voltak.” – emlékezett vissza egy sporttárs.

cl_michael-pellegrini.jpg

Michael Pellegrini

 

Michael Pellegrini, Christophe fogadott fia 28 éves volt. Franciaország északi határán, Longwy városában tanított kögazdaságtant. A diákjai úgy emlékeztek vissza rá, mint kedvenc tanárukra. Körülbelül 20 nappal a merénylet előtt találkoztak vele utoljára, a vizsgaidőszakban. Pellegrini nagyon büszke volt rá, hogy szinte minden diákjának sikerült letenni a vizsgáit. A férfit szerették nagy szívéért: amikor  az egyik diák megbetegedett, Pellegrini a többiekkel együtt Skype-on felhívta, hogy mindenki láthassa, hogy van, és jobbulást kívánhassanak neki. Mivel nagy focirajongó volt, év végén az osztály egy valódi EB mezzel lepte meg, amire a tanár nevét és a 41-es számot tetették, mivel ennyien voltak az osztályban.

cl5.jpg

A teherautó. amivel Mohamed Lahouaiej Bouhlel muszlim terrorista megölte Christophe családját, és több mint 80 másik embert

A merénylet után Christophe-nak kellett azonosítania a holttesteket a nizzai kórházban, először saját édesapját. A férfi két temetést tartott az elhunytaknak: egyet Veronique, szülei és fia számára, egyet pedig saját szüleinek, Bramban, ahol éltek. A barátai szerint Christophe kivételesen erőslelkű férfi, de a tragédia teljesen összetörte.

Szólj hozzá