2015. aug 27.

Muszlimok keresztény társadalmakban: 5 ellenérv

írta: Al
Muszlimok keresztény társadalmakban: 5 ellenérv

Nem várható békés együttélés a tapasztalatok szerint

rihanna.jpgSvédországban Rihanna koncert ellen tüntetnek: "Isten átkozza meg a pop királynőjét!"

1. Míg Magyarországon az Alaptörvény rendelkezik az állam és a vallás szétválasztásáról („Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek. A vallási közösségek önállóak.” VII. cikk, 3.), a muszlim bevándorlók olyan országokból érkeznek, ahol az iszlám az államvallás, amelyet minden más vallásnál felsőbbrendűnek tekintenek, és ami az állami törvényeket is nagy mértékben befolyásolja. A muszlimokat nem tanítják az egyéb vallások és vallásúak tiszteletére. Más vallások hirdetése sok muszlim országban bűncselekménynek minősül, amiért gyakran halálbüntetés jár. Ezek után hogyan várhatnánk, hogy valóban integrálódni akarjanak a befogadó keresztény társadalmakba?

freedom.jpg"A szabadság mehet a pokolba" - hollandiai muszlimok

nacik_iszlamistak.jpg

2. A keresztény országokba érkező muszlim bevándorlók jellemzően egy adott városrészben telepednek le, ahol szélsőséges esetben párhuzamos társadalmat hoznak létre, amelyre nem a befogadó állam törvényeit, hanem a muszlim vallási törvényt, a Shariát tekintik érvényesnek. Franciaországban már 2011-ben több mint 750 ilyen „no go” övezetet tartottak számon, ahol a rendőrség, a tűzoltóság nem tudja végezni a munkáját, és ahová nem muszlimoknak fokozottan veszélyes belépni. De nagy számban vannak ilyen kerületek Nagy-Britanniában, Hollandiában, Svédországban, Németországban, és minden olyan államban, amely nagy számban fogadott be muszlim bevándorlókat. (Bővebben itt.)

muslims-prayers-france.jpgPénteki ima - apróbb fennakadás?

 

az_iszlamista_fonix.jpg

3. A muszlim bevándorlók nagy része munkanélküli lesz a befogadó országban, és sokan nem is törekednek arra, hogy munkát találjanak, egyrészt, mivel  a segélyekből is jól megélhetnek, másrészt, mivel így próbálják a befogadó keresztény társadalom politikai/gazdasági rendszerét összeroppantani. Nem véletlen, hogy a legtöbb bevándorló célpontja Svédország, ahol gyakorlatilag munka nélkül is meg lehet élni. Malmö muszlimok lakta negyedében például a férfiak több mint 80%-a munkanélküli. A munkanélküliség növekedése pedig egyenes arányban van a bűnözés növekedésével. Tegyük hozzá, hogy Magyarországon ráadásul távolról sem lehet segélyekből megélni…

 a_dzsihad_jegyese.jpg

4. Az iszlám vallási szabályai miatt a muszlim bevándorlóknak sajátos igényeik vannak az élet több területén (pl.: napi imák, pénteki ima, halal étkezés), amelyek nincsenek összhangban a befogadó társadalom életmódjával. Az aktivisták nem érik be az ilyen igények egyszerű tiszteletben tartásával, több angol állami iskolában például elérték, hogy a muszlim diákok vallási érzékenysége miatt a keresztény tanulók se fogyaszthassanak mást, mint halal ételt.

 shariah-controlled-zone.jpgNo go zóna - a Sharia törvénye alatt

5. Az oktatás területén a muszlim bevándorlók szervezett kampányokat folytatnak az intézmények világnézeti átformálására. (Bővebben itt.) A nyugati országok megpróbáltak ellenőrzött kereteket biztosítani bevándorlóiknak az iszlám mérsékeltebb irányzatainak oktatására, de ez gyakorlatilag kudarcot vallott. A hírhedt muszlim gyűlöletprédikátorok nagy része európai országokban él. A felnőtt muszlim bevándorlók egy jelentős része ráadásul nem akarja elsajátítani a befogadó ország nyelvét, így az integráció legalapvetőbb szintjére sem jutnak el.

az_iszlam_allam.jpg

Hogyan jöhetett létre feltűnés nélkül és duzzadhatott ilyen hatalmas méretűre napjaink legkegyetlenebb iszlamista terrorszervezete? - Teszi fel a kérdést könyvében Rainer Hermann író. A 2000-es évek elején az Iszlám Állam még nem volt más, mint a sok közel-keleti terrorcsoport egyike az al Kaida árnyékában. Mára kvázi államot igazgat, nagyszabású illegális olajkereskedelmet folytat, globális méretű toborzást végez és naponta hajt végre kivégzéseket "kalifátusnak" kikiáltott kvázi állama területén. Fontos kérdések és lehetséges megoldások az Iszlám Állammal kapcsolatban. (www.booker.hu)

Szólj hozzá

vallás iszlám bevándorlás Európa