2015. sze 04.

Szerelmeslevél a dzsihádistától

írta: Al
Szerelmeslevél a dzsihádistától

burkha.jpgFacebookon és Skype-on keresztül ismerkedett az iszlamista mészárossal az újságírónő.

Gyerekes emoticonokat használnak, szexuálisan túlfűtött udvarlást folytatnak, és azzal kecsegtetik az interneten keresztül meghódított európai menyasszonyaikat a dzsihádisták, hogy a szíriai harcmezőkön ők is gyilkolhatnak majd - írta meg tényfeltáró könyvében Anna Erelle.

abu.jpg

Abu Bilel, a "vőlegény".

Anna Erelle egy francia újságíró írói álneve, aki tavaly egy hónapot töltött az iszlamisták világába épülve, hogy egy francia magazin számára megírhassa a dzsihádisták menyasszonyainak eddig ismeretlen történetét. 2014-ben létrehozott egy hamis Facebook profilt Melodie néven, egy 20 éves lány bőrébe bújva, aki nemrég tért át az iszlámra. Kapcsolatba került Abu Bilellel, az Iszlám Állam harcosával, aki arra kérte, hogy utazzon el hozzá Szíriába, hogy feleségül vehesse. Levelezésük során a francia újságírónő meglepődve tapasztalta, hogy Abou Bilel épp úgy használja az emoticonokat, mint a nyugati tizenévesek, annak ellenére, hogy negyvenéves iszlamista hóhérként híján van minden emberi érzésnek.

 

 

"Ölhetsz, ha olyan ember életét oltod ki, aki nem tiszteli Allahot. Ebben semmi rossz nincs, sőt, ezt kell tenni. Ha egy asszonynak férje van, elkísérheti házastársát a frontra. Néha megengedjük kedveseinknek, hogy lőjenek, hadd örüljenek! Általában nagyon szívesen veszik filmre, amit az ellenséggel teszünk. […] megégetheted, megfojthatod őket, mivel ha kínhalált halnak, jó szolgálatot teszel Allahnak." - biztatta Abu Bilel a Melodie nevű lányt.

a_dzsihad_jegyese.jpg

Kutatásai során az újságírónő arra jutott, hogy a legtöbb lány abban a naiv hitben utazik az Iszlám Kalifátusba, hogy ott egy harcos feleségeként fontos ember lehet, és nagy dolgokban vehet részt. Sokan büszkén osztják meg a Twitteren: "Igen, gyilkosok vagyunk. Te is lehetsz olyan, mint mi. Szeretnél jönni?" Az Európában élő muszlim lányok között sajnos már bizonyos "divatja" alakult ki az Iszlám Államhoz való csatlakozásnak.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a könyv megírása óta az újságírónő élete nincs biztonságban, hiszen fatvát mondtak ki rá, és hónapokig rendőri kísérettel kellett járnia mindenhová. 

az_iszlam_allam.jpg

Hogyan jöhetett létre feltűnés nélkül és duzzadhatott ilyen hatalmas méretűre napjaink legkegyetlenebb iszlamista terrorszervezete? - Teszi fel a kérdést könyvében Rainer Hermann író. A 2000-es évek elején az Iszlám Állam még nem volt más, mint a sok közel-keleti terrorcsoport egyike az al Kaida árnyékában. Mára kvázi államot igazgat, nagyszabású illegális olajkereskedelmet folytat, globális méretű toborzást végez és naponta hajt végre kivégzéseket "kalifátusnak" kikiáltott kvázi állama területén. Fontos kérdések és lehetséges megoldások az Iszlám Állammal kapcsolatban. (www.booker.hu)

Szólj hozzá

vallás iszlám lányok Európa