2015. okt 14.

Amikor családokat mészárolnak: elkezdődött a harmadik intifáda?

írta: Al
Amikor családokat mészárolnak: elkezdődött a harmadik intifáda?

terror_henkin2.jpg

A nyugati világban sokan évekig járnak pszichológushoz, ha elutasítással, a szeretet hiányával vagy éppen gyűlölettel szembesülnek. El sem tudjuk képzelni, mit él át az, akire gyakorlatilag a nap bármelyik percében rátámadhatnak felfegyverkezett gyűlölői. Izraelben azonban ezzel kell szembenézniük a családoknak. Mindössze néhány nap alatt tucatnyi zsidó kisgyerek maradt árván a legújabb terrorhullámban.

Képzeld el, hogy egy népes bevásárló utcában megkéselnek. A környező boltok eladói és vásárlói közül azonban senki sem siet a segítségedre, sőt, nevetnek rajtad, és odakiabálnak, hogy remélik, hamar meghalsz. Közben ott van melletted a sebesült férjed, és két kicsi gyereked. Egy 22 éves zsidó anyának ezt kellett átélnie. 

terror_adele.jpg

Adele Benita-Bennet a kórházban

"Ott zajlott a szemük előtt a gyilkosság. Tovább itták a kólájukat, és az arcomba nevettek. Elszaladtam és segítségért kiabáltam. Lehetett látni a szemükben a gyűlöletet. Látszott, hogy az egész meg volt tervezve, és nagyon is tudták, hogyan csinálják." - emlékezett vissza a szemtanúk viselkedésére Adele Benita-Bennet, akinek a férje, Aharon meghalt a terrortámadásban, ahogy az egyetlen segítségükre siető ember, Nehemia Lavi rabbi is.

terror_gyilkossag.jpg

A terrortámadás helyszíne

A Benita-Bennet család két kisgyermeke, egy két éves, és egy kis csecsemő sértetlenül átvészelte a támadást. Nehemia Lavi rabbi 7 gyermeket hagyott maga után árván. Adele több ezer métert futott segítségért a vállából kilógó késsel, és amikor megpróbált útközben egy-egy járókelőbe belekapaszkodni, lerázták, még meg is rugdosták.

terror_nehemia.jpg

Lavi rabbi, hétgyermekes családapa.

Nem kisebb kegyetlenség kellett a Henkin házaspár lemészárlásához sem, akik négy gyerekükkel a kocsijuk hátsó ülésén utaztak hazafelé, amikor palesztin terroristák lelőtték őket. A támadók a gyerekekkel is végezni akartak, de az akció vége előtt el kellett menekülniük, mert véletlenül egymást is megsebesítették. Így a négy gyerek, akik közül a legkisebb még csak négy hónapos, életben maradt - igaz, árván.

terror_henkin-hamas.jpg

Fent egy családi fotó. Alul a gyilkosok.

A szukkóti gyilkosságok után a palesztin terrorhullám még tovább folytatódott autós ámokfutásokkal, késelésekkel, lövöldözésekkel. Tegnap mindössze egy nap alatt 3 izraelit gyilkoltak meg, és 14-et sebesítettek meg. A legfiatalabb elkövető mindössze 13 éves volt.

az_iszlam_allam.jpg

Hogyan jöhetett létre feltűnés nélkül és duzzadhatott ilyen hatalmas méretűre napjaink legkegyetlenebb iszlamista terrorszervezete? - Teszi fel a kérdést könyvében Rainer Hermann író. A 2000-es évek elején az Iszlám Állam még nem volt más, mint a sok közel-keleti terrorcsoport egyike az al Kaida árnyékában. Mára kvázi államot igazgat, nagyszabású illegális olajkereskedelmet folytat, globális méretű toborzást végez és naponta hajt végre kivégzéseket "kalifátusnak" kikiáltott kvázi állama területén. Fontos kérdések és lehetséges megoldások az Iszlám Állammal kapcsolatban. (www.booker.hu)

 

Szívesen olvasnál jó könyveket a gyereknevelésről? Nézd meg a könyvespolcunkat!

Szólj hozzá

család iszlám terrorizmus