2015. nov 18.

Ide ne utazz a téli szünetben!

írta: Al
Ide ne utazz a téli szünetben!

christmas_travel.png

Az utóbbi napok eseményeinek tükrében meglepő lenne, ha Európa nyugodt karácsonyra számíthatna az idén. Nem lehet elégszer átgondolni, érdemes-e külföldre utazni az ünnepek idejére. A nem javasolt úti célok listája egyre csak bővül, olyan országokkal is, amelyek tavaly még kimondottan népszerűek voltak a nyugati turisták körében. A britek terrorfenyegetettség alapján osztályozták a Föld országait - úgy tűnik, jobban járunk, ha itthon maradunk.

Egyiptomban vagy Tunéziában napozni decemberben nem is olyan rég még kimondottan divat volt. Ezeket a napsütötte országokat Thaifölddel, Törökországgal, Indonéziával és a Fülöp-szigetekkel együtt jobb, ha egy időre töröljük az utazási célpontjaink listájáról a The Telegraph szerint. 

eu_terror_fenyegetettseg.jpg

Az mno.hu lefordította a The Telegraph térképét. 

 keresztenyuldozes_a_21_szazad_elejen.jpg

Ami megdöbbentő és szomorú, hogy a legfenyegetettebb országok között van már Franciaország, Spanyolország, és a magyarok számára talán leginkább fontos Nagy-Britannia is. Nem csak azoknak kell tehát komolyan átgondolniuk a terveiket, akiknek régi vágyuk egy párizsi út, hanem azoknak is, akik egyszerűen együtt szerettek volna ünnepelni külföldön dolgozó szeretteikkel. A magyar kormány Konzuli Szolgálata szintén naprakészen számon tartja a nem javasolt úti célokat.

 

Nem vagyunk ízetlenek. Az egyetlen ok, amiért kitesszük ezt a videót, az a feltöltés dátuma. Európai politikusok miért nem képesek foglalkozni azzal, amit izraeli humoristák már évekkel ezelőtt tisztán láttak?

az_iszlam_allam.jpg

Nehéz nem észrevenni, hogy az európai országok veszélyeztetettsége komoly ekvivalenciát mutat az adott országok bevándorlópolitikájával. Biztonságos úti célnak számítanak a MIPEX felmérése szerint a 10 leginkább bevándorlásellenes EU tagállam között számon tartott balti államok, Magyarország, Lengyelország, Szlovénia és Csehország. Lehet, hogy érdemes megbarátkozni a belföldi vakációk gondolatával?

 

Szívesen vásárolnád meg a legjobb könyveket akciós áron karácsonyra?  Nézd meg könyvespolcunkat a gyereknevelésről, pszichológiáról vagy aktuálpolitikai kérdésekről! A regényeket se hagyd ki! :)

Szólj hozzá

család Európa