2016. jan 29.

Az abortuszóriás helyett a leleplezőket büntetik meg

írta: Al
Az abortuszóriás helyett a leleplezőket büntetik meg

Csavar: a klinika nem adott el magzati szerveket, az életvédő mégis megvette azokat

11-6-baby-aborted-planned-parenthood.jpg

Több mint 12 amerikai államban indítottak vizsgálatokat a tavasszal kirobbant botrány kapcsán a Planned Parenthood abortuszklinika hálózat ellen. Lassan az összes vizsgálat lezárul, ám váratlan és megdöbbentő eredménnyel. Úgy fest, az abortuszóriás ellen nem, hanem helyette a leleplező videók készítői ellen indítanak majd eljárást.

Úgy fest, nehéz napok elé néz David Daleiden, a Planned Parenthood abortuszklinika hálózat törvénytelenségeit bemutató videófelvételek készítője. A 26 éves fiatalember (akiről korábban itt írtunk) súlyos pereknek néz elébe, miután lassan lezárulnak az óriásszervezet ellen folyó vizsgálatok. Magzati szervekkel való üzérkedéssel kapcsolatban egyik államban sem találtak meggyőző bizonyítékokat a Planned Parenthood ellen, így a klinikákat felmentik a súlyos vádak alól - ám kemény bírságot kell fizetniük azért, mert egyes intézményeikben a "fogantatás termékeit" (azaz az abortált, halott magzati testeket) szabálytalanul tárolták és semmisítették meg.

intact-babies-planned-parenthood.jpg

Magzati szervek: komoly üzlet

terhesseg_naprol_napra.jpg

Emellett eljárás indulhat azért is, mert az egyik államban bebizonyosodott, hogy második trimeszterbe lépett várandós nőkön is végeztek terhesség megszakítást, ami már törvénybe ütközik. Ami a magzati szervekkel való kereskedelmet illeti, erre az egyetlen bizonyíték eddig David Daleiden videó gyűjteménye, ami úgy tűnik, nem elégséges a bíróságon. Bár a Planned Parenthood a kezdetektől fogva bizonygatja, hogy a felvételek manipuláltak, ezt egyelőre szintén nem sikerült bebizonyítani.

Egy terhelő videó a sok közül. A bíróságon nem számít.

A videók hitelességére utal az is, hogy Daleiden ellen nem megtévesztés vagy rágalmazás miatt indul eljárás, hanem hamis személyi iratok használata miatt. A fiatalember ugyanis álnéven végezte a három évig tartó nyomozó munkát, amely során a Planned Parenthood elleni terhelő bizonyítékokat gyűjtötte. Daleiden és munkatársai felháborodva fogadták a tényt, és arra hivatkoztak, hogy csupán az oknyomozó újságírás megszokott módszertanával éltek.

magzatkortol_kamaszkorig.jpg

A másik vád azonban még abszurdabb: Daleiden egyik emailje alapján azért is perbe foghatják, mert magzati szerveket próbált vásárolni az abortusz klinikáktól. A texasi bíróságot egyáltalán nem érdekli a tény, hogy Daleiden nyilvánvalóan nem akarhatott valóban szerveket vásárolni, amikor maga hozta nyilvánosságra az ezirányú kísérleteit rögzítő videókat. Mivel bizonyítékként rendelkezésre áll egy email, amiben 1600 dollárt kínál a klinikáknak különböző szervekért, akár 20 év börtönre is ítélhetik.

david_daleiden.jpg

David Daleiden. Komoly árat fog fizetni a videóiért.

A Planned Parenthood pedig tovább folytatja az eddigi gyakorlatot, miszerint az abortált magzatok szerveit kutatócégeknek "adományozzák", akik az abortuszhálózat szerint átlagosan 25-től 50 dollárig terjedő "viszontadománnyal" fedezik úgymond a tárolás és elszállítás költségeit.

Szólj hozzá

abortusz női jogok Planned Parenthood