2016. ápr 27.

Számokban a menekültbiznisz

írta: Al
Számokban a menekültbiznisz

Miért fél mindenki Udo Ulfkottétől?

udo_ulf.jpg

A Könyvfesztiválra jelent meg magyarul Udo Ulfkotte, a Frankfurter Allgemeine Zeitung veterán újságírójának újabb megdöbbentő tényfeltáró könyve a menekültipar működéséről és a benne érdekelt politikusok, értelmiségiek, nagyvállalatok elképesztő nyerészkedéseiről. Ulfkotte már a Megvásárolt újságírók óta fél lábbal a börtönben van, így érthető, hogy minden számot jól meggondol, mielőtt tollat fog. Ezek a számok pedig teljesen alkalmasak arra, hogy felrázzanak minket, ha hagyjuk.

a_menekultipar.jpg

Ulfkotte könyveinek legnagyobb érdemét a bennük összegyűjtött konkrét tények, pontos számok adják. Épp ezért szomorú, hogy a németországi kínos agyonhallgatás után Magyarországon sincs súlyához illő sajtója a FAZ veterán könyveinek. Valamelyest érthető, hogy az újságíróvilág elképesztő visszásságait kiteregető egykori elitújságírót kollégái távolságtartással fogadják, mégis jobb lenne, ha Ulfkotte asztalborogatása megújulásra késztetné az újságíró társadalmat, ahelyett, hogy igénytelen módon mantrázzák propagandisztikus vádjaikat a fejére.

Megdöbbentő, hogy a magyar migránspolitikát és Magyarországot a teljesen ellenséges német közegben védelmező újságírónak még a Magyar Nemzet Online is csak egy szkeptikus hangvételű, semmitmondó cikket szentelt, amelyben egy teljes bekezdést arra szánt az író, hogy a könyvet a Hit Gyülekezete kiadója adta ki. Azt is beismeri, hogy a könyvet nem olvasta, azzal védelmezve magát, hogy neki már nem jutott sajtópéldány. (Érdekes, hogy Lovas István már hónapokkal a magyar megjelenés előtt olvasta a könyvet.) Félreértés ne essék: Ulfkotte nem a szélsőjobboldal számára írta sem a Megvásárolt újságírókat, sem A menekültipart! Az, hogy egyesül szélsőjobb körökben van szinte érdemi fogadtatása, az csupán a magyar sajtó siralmas állapotát tükrözi. 

megvasarolt_ujsagirok_1.jpg

 

De nézzük a számokat!

 

  • 42 milliárd eurós (13 billió forint) üzlet a menekültválság 2016-ban Németország számára
  • 3500 euróba kerül egy menekült egyhavi ellátása a német adófizetőknek.
  • Minimum 25000 euróba kerül egy Hepatitis C vírussal fertőzött ember kezelése. A több mint 400000 fertőzött nagy része migráns.
  • 55 százalékkal emelkedett Berlinben a zsebtolvajlások száma az utóbbi években.
  • Minden 4. német azt fontolgatja, hogy elhagyja szülőhazáját.
  • 32000 etnikailag német hajléktalan gyerek, és 300000 felnőtt él Németországban. Értük senki sem folytat politikai kampányokat.
  • 21,6 milliárd dollár a leggazdagabb afrikai, a nigériai muszlim Aliko Dangote vagyona. Dangote nem csak hogy maga nem támogatja a rászorulókat, amellett kampányol, hogy minden fejlesztési segélyt szüntessenek meg Afrikában.
  • 2800 milliomos és milliárdos él Etiópiában, ahol a szupergazdagok száma 15 év alatt 250 százalékkal emelkedett. Nekik nem érdekük sem a szegények támogatása, sem a béke - mivel többségük a polgárháborús helyzeten nyerészkedik.
  • 460000 szupergazdag él a Közel-Keleten, a világ összes szupergazdagjának 48 (!) százaléka. Mégsem ők segítenek a térség menekültjein.
Szólj hozzá

iszlám migráció könyvespolc Európa Udo Ulfkotte