2015. aug 12.

Még él Vincent Lambert, a "katolikus terroristáknak" hála

írta: Al
Még él Vincent Lambert, a "katolikus terroristáknak" hála

je_suis.jpg

Ahogy korábban megírtukStrasbourg, jóvá hagyta hogy egy francia kórház eltávolítsa a 7 éve kómában levő Vincent Lambert testéből a gyomorszondát, azaz hagyják lassan éhen és szomjan halni. Az emberi jogi bíróság halálos ítéletét a Vincentet kezelő orvos team azonban mindeddig nem merte végrehajtani, mivel tartanak az általuk "katolikus terrorista csoportok" tiltakozásától.

Vincent Lambert szülei még mindig küzdenek fiuk életéért, és Franciaország szerte sokan támogatják őket ebben. Az eutanáziát szorgalmazó orvosok elégedetlenek a kialakult helyzettel, és azt szeretnék, ha Vincent egy személyes "testőrt" kapna, aki megvédené őt a tiltakozóktól, akik akár megpróbálhatják elrabolni is. Vincent szülei ezzel szemben azt szeretnék, ha fiúkat egy másik kórházba vinnék, és van is egy listájuk 6 klinikáról, ahol fogadnák őt, és ahol többet tudnának tenni a rehabilitációjáért, mint jelenlegi helyén.

koma_vincent-lambert.jpg

Az orvosok egyelőre elhalasztották a "passzív eutanáziának" nevezett gyakorlati halálra éheztetést, mert szeretnék, ha az ügy jogi vonatkozásai egyértelművé válnának, és nem őket terhelné a felelősség. Vincent édesanyja szerint a tény, hogy az orvosok testőrt rendelnének fia mellé, azt bizonyítja, hogy igenis ők is élőnek tekintik Vincentet.

Arról, hogy az évek óta kómában levő férfi milyen mértékben reagál a környezeti ingerekre, a vélemények megoszlanak. Egészségi állapota azonban egyértelműen jó.

Szólj hozzá

család eutanázia