2015. nov 07.

Top 10 bevándorlásellenes EU ország

írta: Al
Top 10 bevándorlásellenes EU ország

mipex_women.jpg

A világ 38 országát vizsgálta a Migrant Integration Policy Index abból a szempontból, hogy mennyire lehetséges a bevándorlók integrálása az adott társadalomba. Az EU tagállamokon kívül Ausztráliában, Kanadában, Japánban, Dél-Koreában, Új Zélandon, Norvégiában, Svájcban, Törökországban és az Egyesült Államokban is készítettek felméréseket. Vannak meglepetések!

mipex_european-fashism_newsdetail.jpg

Ezeket a meglepetéseket pedig feltételezhetően az okozza, hogy a MIPEX nem a politikai közbeszédből vagy a sajtóból indul ki, hanem kevésbé ismert, ám annál objektívebb adatokat vesz górcső alá, amelyek valóban meghatározzák a bevándorlók mindennapjait egy befogadó országban. Munkaerőpiaci mobilitás, a családegyesítés lehetősége, oktatáshoz való hozzáférés, egészségügyi szolgáltatások elérhetősége, politikai jogok, az országban való tartózkodás átlagos időtartama, az állampolgárság megszerzésének nehézsége illetve a diszkrimináció ellenes intézkedések alapján állították össze a felmérést.

mipex_map.jpg

A MIPEX Európa térképe. A kék a hideg, a lila a meleg fogadtatást jelzi.

 

Elöljáróban érdemes megjegyezni, hogy az EU tagjelölt Törökország, amelynek sokan súlyos szerepet tulajdonítanak a jelenlegi migrációs  válság kirobbantásában, messze alulmúlja az összes vizsgált országot, mindössze 25 ponttal, amit a második leginkább migránsellenes országként a 31 pontot szerzett Lettország követ. Ez legalábbis érdekes annak tekintetében, hogy a török miniszterelnök rendszeresen kemény bírálattal illeti Európát a menekültek fogadtatásával kapcsolatban.

megvasarolt_ujsagirok_20.jpg

A felmérés alapján a leginkább azok az országok bevándorlóellenesek, amelyek a legközvetlenebbül érintettek a kérdésben: Törökország mellett Ciprus, Málta és Bulgária is ott van a leginkább elutasító államok listáján. Ezen kívül a balti államok, illetve Kelet-Európa az, ahol a legnehezebb a migránsok beilleszkedése.

mipex_anti-migrant.jpg

A nyáron nyilvánosságra hozott adatokat 2014 folyamán vették fel. Ezek alapján a leginkább bevándorlásellenes európai országok:

 

  1. Lettország
  2. Ciprus
  3. Szlovákia, Litvánia
  4. Málta
  5. Lengyelország
  6. Bulgária
  7. Horvátország
  8. Szlovénia, Görögország
  9. Románia, Magyarország, Csehország
  10. Észtország

 nacik_iszlamistak20.jpg

 mipex_bar.jpg

A teljes lista, a végén Törökországgal.

A magyarok (csak az Eu tagállamokat számolva) a románokkal és a csehekkel hasonló értékelést kapva a 9. helyen állnak – gyakorlatilag közel sem vagyunk a migránsellenesség melegágya, azzal szemben, amit a nyugati média sugall az országról.

no_go1_reklam2.jpg

mipex_columns.jpg

A felmérést készítők szerint 2010 óta számottevően nem változott a migránsokkal kapcsolatos politika Magyarországon. A legrosszabb mutatót az oktatási rendszerrel kapcsolatban produkáltuk, amihez kifejezetten nehezen férnek hozzá a bevándorlók.

Szívesen vásárolnád meg a legjobb könyveket akciós áron karácsonyra?  Nézd meg könyvespolcunkat a gyereknevelésről, pszichológiáról vagy aktuálpolitikai kérdésekről! A regényeket se hagyd ki! :)

Szólj hozzá

iszlám bevándorlás Európa