2016. már 17.

Öt botrányos Fallaci idézet az iszlámról

írta: Al
Öt botrányos Fallaci idézet az iszlámról

Aki 10 éve látta, hogy állunk majd most...

oriana_fallaci.jpg

Újra kapható Oriana Fallaci újságíróikon hírhedt könyve, A harag és a büszkeség. Talán nem véletlen: a rettenthetetlen írónő több mint 10 éve azokat az állapotokat írta le hajszálpontosan, amelyeket most már Európa peremén is könnyen megfigyelhetünk a saját szemeinkkel. A súlyos beteg újságírónőt akkor "az iszlám gyalázása" miatt bíróság elé idézték. Fallaci legmeredekebb iszlámkritikus mondataiból szemezgetünk.

Botrányosak ezek a mondatok? Attól függ. Amennyiben egy muszlim értelmiségi mond ilyesmit a kereszténységről vagy a zsidóságról, fel sem vesszük. Sőt, valószínűleg mérsékeltnek neveznénk, hiszen sehol sem bujtogat gyilkosságra, robbantásra, terrorizmusra. Egy ilyen álláspont még ahhoz sem volna elég izgalmas, hogy a szerző előadást tartson néhány nyugati egyetemen. Mivel azonban egy olasz ateista, humanista (élete végén a kereszténységhez egyre jobban közeledő) újságírónő mondta, világbotrány lett.

oriana_lap.jpg

Oriana Fallaci. Szegény szülők gyermeke volt, akik Mussolininek és a nácizmusnak is ellenálltak. Világhírig vitte az újságírásban.

 

„Európa egyre inkább az iszlám tartományává, gyarmatává válik, Olaszország pedig e gyarmat előretolt hadállásává.” 

 oriana_iran.jpg

Fallaci, amint interjút készít Khomeini ajatollahhal Iránban. Miután Fallaci megjegyzést tett a csadorra, Khomeini beszólt neki, hogy az elsősorban "fiatal és csinos nőknek" készült. Fallaci erre levette.

„Immár minden városunkban kialakult egy másik, egy muszlim város is, amelyet a Korán igazgat.” 

 

a_harag_es_a_buszkeseg.jpg

 

„Allah fiai ahelyett, hogy hozzájárulnának az emberiség haladásához, azzal töltik az idejüket, hogy napjában ötször imádkoznak.” 

 

„…a baloldal a harmadik világ híve, Amerika-ellenes és anticionista. Az iszlám szintén. Természetes szövetségesek.”

 

 oriana_teng.jpg

Fallaci és Teng Hsziao-ping. Az újságírónő őt is meggyötörte.

„…a Korán az új Tőke, Mohamed az új Karl Marx, bin Laden az új Lenin, és szeptember 11-e az új Bastille ostroma.”

Szólj hozzá

kultúra iszlám könyvespolc Európa