2016. már 22.

Igen, meleg párokhoz vándorolnak a lopott gyerekek

írta: Al
Igen, meleg párokhoz vándorolnak a lopott gyerekek

Norvégia az abszurd országa

foster.jpg

Az élet a legkegyetlenebb forgatókönyv író, Norvégia pedig az abszurd országa, aminek művészien felépített imidzse a szemünk előtt hullik darabokra - feltéve, ha a norvég gyermekvédelemmel kapcsolatos nemzetközi tiltakozások tovább folytatódnak és erősödnek. Van itt minden: meleg összeesküvés, Nagytestvér, szisztematikus gyerekrablás...

Ahogy arról a közelmúltban többször írtunk, a norvég gyermekvédelem szerve, a Barnevernet hónapok óta intenzív nemzetközi ostrom alatt áll. Oroszországban, Litvániában, Csehországban már évekkel ezelőtt is komoly tiltakozó akciókat tartottak bevándorló családok szétszakítása miatt, de a nemzetközi ingerküszöböt egy tavaly novemberi eset lépte át igazán, amikor egy ötgyermekes, pünkösdi hitet gyakorló román-norvég házaspárt fosztottak meg a gyerekeiktől

bodnariu.jpg

A Bodnariu család. Világszerte tüntetnek értük, bírósági tárgyalásuk most van folyamatban.

orditasmentes_gyerekneveles.jpg

A Barnevernet sajátos gyakorlata szerint egyszerűen elrabolja a gyerekeket a szülőktől, ha felmerül a gyanú, hogy valamiért alkalmatlanok a gyereknevelésre. A szüleiktől elvett gyerekek 40%-a nem norvég, ami eleve érdekes adat az összeesküvés elméletek hívei számára, de legalábbis arra utal, hogy a jóléti norvég állam nem tolerálja a kulturális különbözőséget. Első lépésként ismeretlen helyre szállítják őket, és gyakran már ekkor megtagadnak a szülőktől bármiféle találkozási lehetőséget. Az esetek nagy részében a gyereket akkor sem adják vissza, ha a felmerült gyanút nem sikerült bizonyítékokkal alátámasztani. Marius Reikeras norvég ügyvéd legalább 1000 olyan esetről tud, amikor a Barnevernet teljesen hibásan és jogtalanul járt el. Az Emberi Jogok Bíróságán eddig 40 norvég jogsértést ismertek el.

Ennek ellenére a gyerekvédelem szeret tévedhetetlennek látszani: egy országos híroldalon egy vonatkozó cikknél az osloi Elin Gregusson Reikeras hitelességét megvédő hozzászólását egyszerűen kimoderálták. (A lementett dokumentumból látszik, hogy nem a hölgy stílusával, hanem az általa felvonultatott tényekkel volt probléma.)

hege.jpg

Hege Hovland-Malterud, a Barnevernet vezetője

Hogy mi áll a nagyüzemi gyerekrablás hátterében? Rengeteg pénz. A Barnevernet a gondozásba vett gyerekek után fejkvótát kap az államtól, a nevelőszülők pedig hatalmas, akár havi 10–12 ezer eurós támogatást. A gondozásba vett gyerekeket sajátos ideológia alapján helyezik ki a nevelőszülőkhöz. Hege Hovland-Malterud, a Barnevernet vezetője így nyilatkozott a kérdésről: "Az állami gondozott gyerekek olyanok, mint az összes többi. Mindannyian különbözőek. Az a közös bennük, hogy olyan szülőkre van szükségük, akik biztonságot, gondoskodást és szeretetet képesek biztosítani a számukra. Más-más gyerekeknek más-más otthonra van szükségük. Ezért sokféle örökbefogadó családra van szükségünk."  - ezt a nyilatkozatot Hovland-Malterud a legnagyobb norvég meleg weboldalnak adta, annak kapcsán, hogy a gyermekvédelem egy átfogó felmérést végzett az LMBTQ párok között az örökbefogadással kapcsolatban, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy tovább bővítsék a meleg nevelőszülők körét.

foster2.jpg

Két norvég nevelőapa a sok közül.

Nem mintha eddig hiány lett volna belőlük: a Barnevernet, amely hatalmas pénzeket öl abba, hogy hirdetésekkel toborozzon nevelőszülőket, időnként kimondottan meleg párokat keres a feladatra. Egy ilyen hirdetésre figyelt fel a képen látható két férfi, akik rövidesen örökbe is fogadtak egy ázsiai kamaszfiút, aki saját elmondásuk alapján ekkor találkozott életében először nyíltan homoszexuális emberekkel. Olav és párja csodálatosnak találták, hogy az érintett hatóságok mennyire pozitívan viszonyultak hozzájuk az egész örökbefogadási eljárás során.

apenkirkegruppe.jpg

"Keresztény" pride felvonulás, meleg papokkal, leszbikus lelkésznőkkel

Maga Hege Hovland-Malterud egyébként orvos végzettségű, és régóta híres leszbikus aktivista, az Åpen Kirkegruppe csoport tagja. A magát "melegek és leszbikusok keresztény szövetségének" valló szervezet már 40 éve fennáll, mára gyakorlatilag ellenőrzéssel bír az egykori norvég államegyház felett. Ezzel a kör bezárult. A Bodnariu családot "keresztény radikalizmus" miatt fosztották meg a gyerekeitől.

 

Szívesen vásárolnád meg a legjobb könyveket akciós áron húsvétra?  Nézd meg könyvespolcunkat a gyereknevelésről, pszichológiáról vagy aktuálpolitikai kérdésekről! A regényeket se hagyd ki! :)

Szólj hozzá

Európa MÁSSÁG? gyerekjogok Bodnariu család