2016. ápr 05.

Breaking: hazatérhet a Bodnariu baba!

írta: Al
Breaking: hazatérhet a Bodnariu baba!

bodnariu.jpg

A norvég bíróság döntése alapján visszakapja a felügyeleti jogot a meghurcolt román-norvég házaspár legkisebb gyermekük felett. Ezekielt 3 hónapos korában, még novemberben vették el Marius és Ruth Bodnariutól, 4 idősebb gyerekükkel együtt.

A fiúkat a pünkösdi házaspár ezentúl hetente kétszer, két órára láthatja, róluk és a két idősebb lányról még nem döntött a bíróság. 

kell_a_gyereknek_a_korlat.jpg

Bodnariu házaspártól novemberben vette el erőszakkal a norvég gyermekvédelem (Barnevernet) gyerekeiket, azzal a gyanúval, hogy "keresztény radikalizmus" szellemében nevelik őket. A Barnervernet minden előzetes tájékoztatás nélkül érkezett az iskolába, ahol a szülők tudta nélkül kihallgatták a lányokat. Miután a gyerekek "bevallották", hogy van több olyan dolog is, ami fülhúzás vagy fenékre csapás terhe mellett otthon tilos a számukra, többé nem térhettek haza, hanem elvitték őket. A Barnervernet rögtön a családhoz is kiszállt rendőri kísérettel, ahonnan az 5 és 2 éves fiúkat egyszerűen elrabolták az édesanyjuk mellől. Másnap a 3 hónapos Ezekielt is elvitték, ezzel megsértve az anyának még a szoptatáshoz való jogát is.

 

Nézd meg könyvespolcunkat a gyereknevelésről, pszichológiáról vagy aktuálpolitikai kérdésekről! A regényeket se hagyd ki! :)

Szólj hozzá

család Európa Bodnariu család