2016. jún 24.

6 legjobb vizes játék a lakásban

írta: Al
6 legjobb vizes játék a lakásban

water7.jpg

Jön a kánikula, és sajnos nem mindenkinek jutott udvar, ahol kedvére locsolhatná slaggal a gyerkőceit, vagy tapicskolhatna a felfújható gumimedencében. De a pancsolás a lakáson belül is hűsít, csak meg kell találni a kulturált módját, ami nem áztatja el az alsó szomszédokat!

Amire mindenképpen szükség lesz, az néhány nagyobbacska, olcsó műanyaglavór. Ilyeneket kilószám vásárolhatunk a százforintos boltban, és pont úgy festenek, mint amik nem jók semmire. Mosáshoz túl kicsik, konyhai tevékenységhez túl nagyok. Ám pancsoláshoz ideálisak. Kell még néhány szintén filléres műanyag edényke, pohárka. Ezek indulásnak már megfelelnek, a többi attól függ, mi van még otthon, és melyik játék szimpatikusabb.

water8.JPG

Első lépésként jelöljünk ki egy olyan helyet a lakásban, ahol  nem tör ki a világvége, ha gyermekünk (gyermekeink) kilocspocsolják a vizet. Úgy ugyanis nem játék a játék, ha félpercenként rájuk kell szólni. Helyezzünk el a közelben néhány törölközőt, vagy egyéb rongyot, menteni a menthetőket. És akkor induljon a móka!

kerekito_allatos.jpg

 

  1. Horgászás

Akár a vidéki búcsúk örök kedvencét is leutánozhatjuk: kis halacskák az ujjnyi vízben, amiket kis pecabottal ki kell halászni. Vannak azonban érdekesebb variációk is. Itt van például a sok kis színes mütyür, amiket a megfelelő színű edénybe kell helyezni, vagy kanál, vagy csipesz segítségével. Kicsi gyerekek kézügyességét nagyon jól fejleszti, gyakoroljuk a színeket, és ha izgalmasabbá akarjuk tenni, időre is játszhatjuk!

water2.JPG

  1. Célbalövős

Jó barátunk a vizipisztoly, ha van otthon. Ezt a játékot akkor érdemes játszani, ha gyermekeink elég kezesek, és a szülői szónak engedve nem mámorosodnak meg fegyverrel a kezükben, hanem oda lőnek, ahova kell, és nem pl. a bekapcsolt laptopra. A vizes edénybe tegyünk néhány pingponglabdát. Őket kell majd eltalálni, és a lövésekkel a megfelelő célba terelni. Hogy mi a cél? Amit le tudunk gyártani, vagy amit találunk otthon. A lényeg, hogy legyen egy vagy több, nagyjából pingponglabda méretű lyuk a felületen – oda igyekeznek a labdák.

water1.jpg

ringato_olbeli.jpg

  1. Pohártöltős

Ha igazán minimalisták vagyunk, és van vizipisztolyunk, vegyünk néhány poharat! Lőtávolság határán helyezzük el őket, ideálisan mondjuk egy erkélyen. A versenyzők a rajthoz állnak, és mindenkinek meg kell töltenie pisztolylövésekkel a saját poharát. Ez a játék még izgalmasabb, ha egyszerhasználatos műanyagpoharakkal játszuk, mert ezek könnyen fel is borulnak.

water3.jpg

  1. Strandépítés

Ha nem a versenyszellem, hanem a kreatív szöszmötölés jellemző inkább a gyerekre, ez lesz a kedvence. Töltsünk meg egy nagy lavórt néhány ujjnyi magasan vízzel, és helyezzünk el benne egy „szigetet”. Ide valódi kis vizi paradicsomot húzhatunk fel, akár legóból, akár duplóból, akár teljesen saját készítésű elemekből. De használhatunk természetes anyagot is: homokot, köveket, kagylót, fakérget. Ne hagyjuk ki a vizicsúszdát, amin a műanyagjátékok és állatkák csusszanhatnak majd be a vízbe!

water5.jpg

  1. Hajókázás

Építsünk hajót! A jó öreg klasszikust papírból, tutajt pálcikákból, vagy hadihajót tejesdobozból! Ha elkészült a mű, tengerre! Versenyezhetnek a hajóink, szimulálhatunk tengeri vihart, rendezhetünk ütközetet! Ne feledkezzünk el az utasokról sem! Itt is előnyben vannak a duplo vegy lego gyűjtők: nekik csak össze kell rakniuk a a hajót az elemekből.

water4.jpg

csak_kalozoknak.jpg

6. Töltögetős

Egy szívószál, egy műanyagflakon és egy szűrő segítségével remek kis szerkezetet eszkábálhatunk. Indulhat is a palackozó üzem!

water6.jpg

Persze a kisebbeket, 1-2 év körülieket egyszerűen beültethetjük a babakádba néhány játékkal, és indulhat a parti! A még kisebbeknek egyszerű és nagyszerű tippeket találhatsz angol nyelven ITT.

ugyesedo_porontyok.jpg

 

Szeretnél még több jó tippet kapni? Likeolj minket a Facebookon ITT! :)

Szólj hozzá

család spórolás óvoda otthon gyereksarok DIY szülő vagyok