2015. okt 24.

Forgasd fel a világot - fiatalon!

írta: Al
Forgasd fel a világot - fiatalon!

prolife.jpg

Magyarországon nehéz elképzelni, hogy valaki a Megasztár vagy Playboy magazin nélkül is híressé válhat már huszonévesen. Pedig elég megtalálni a megfelelő ügyet, amiért harcolhatsz - ezt mutatja két amerikai fiatal esete is. David Daleiden még csak 26 éves, és már az Egyesült Államok legnagyobb abortuszklinika hálózata perli, amiért éveken át titkos kamerával rögzítette visszaéléseik bizonyítékait. Lila Rose mindössze 15 évesen hozta létre alapítványát a Live Action-t, aminek már több mint 1 millió Facebook likeolója és  55000 Twitter követője van.

daleiden.jpg

Egy álruhás életvédő. Vajon hová dugta a rejtett kamerát?

David Daleiden élete éveken át olyan volt, mint egy lenyűgöző akciófilm. Miután gyerekként látott egy sokkoló képet egy abortált magzatról, már korán igen fontossá vált számára az emberi élet védelme. Annál is inkább, mivel David önmagát is egy "válságterhesség" gyümölcseként határozza meg, mivel fiatal egyetemista szülei egyáltalán nem tervezték őt, és a kisbaba alaposan felrúgta a jövővel kapcsolatos terveiket.

Már az egyetem alatt több összeütközésbe keveredett nézetei miatt. Egy alkalommal kiutasították a campusról, mivel "túl agresszív" kérdéseket tett fel az egyetemisták számára előadást tartó Planned Parenthood aktivistáknak. A Planned Parenthood Amerika legnagyobb abortuszklinika hálózata, amely női egészségvédő intézményként határozza meg magát, ám fő profilja gyakorlatilag a terhességmegszakítás. A Planned Parenthood intézményei nagy összegű állami támogatásban részesülnek, és hatalmas lobbierőt képviselnek az Egyesült Államokban. Daleiden-t még az egyetem alatt küldte el az egyik tanára egy orvosi konferenciára, ahol arra figyelt fel, hogy az egyik őssejt-kutatócsoport vezetője magzati szöveten elért eredményekről beszélt. "De honnan voltak a cégnek magzati szövetei?" - merült fel a kérdés a fiatalemberben. David Daleiden úgy döntött, egy különleges módszerrel leplezi le a Planned Parenthood által űzött illegális szervkereskedelmet.

david_daleiden.jpg

26 évesen, világhíresen, súlyos perekkel a nyakában. Izgalmas élet!

24 évesen megalapította patyomkin-cégét, a Biomax-ot. Miután két évet azzal töltött, hogy beépüljön a kutatók és az abortuszklinikák világába, illetve kiépítse az álcég teljes infrastruktúráját (weboldal, Facebook oldal stb.) elkezdett tárgyalásokat folytatni különböző Planned Parenthood vezetőkkel. Daleiden jó állapotú magzati szerveket keresett cége kutatásai számára, és tárt kapukra talált. Az abortuszgyár képviselői büszkén mesélték a bekapcsolt titkoskamerával felszerelkezett fiatalembernek, hogy milyen (akár törvénysértő, és az anya egészségét veszélyeztető) eljárásokat dolgoztak ki az egyes szervek minél jobb állapotban való kinyeréséhez. Még az árakról is alkudoztak, volt, aki egy Lamborghinit szeretett volna a magzati szervekért cserébe.

level_egy_meg_nem_szuletett.jpg

Miután megfelelő mennyiségű bizonyítékot összegyűjtöttek, David és csapata elkezdték nyilvánosságra hozni a felvételeket, amelyeket a Planned Parenthood természetesen felháborodva fogadott, és megpróbálta bebizonyítani, hogy szerkesztettek. Az első videó felbukkanásakor nem csak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon szalagcím lett, hogy Dr. Deborah Nucatola ebéd közben abortált magzatok szerveinek az áráról alkudozik. A felvételt még továbbiak követték, míg végül Wiliam H. Orrick szövetségi bíró úgy döntött, hogy a kongresszus előtt is le kell vetíteni a botrányos videósorozatot. Azóta Amerika szerte tüntetnek a Planned Parenthood állami támogatásának megszüntetéséért.

david_pp.jpg

Daleiden és a Lamborghinis néni

Lila Rose nyolcgyermekes, keresztény családba született, szülei testvéreivel együtt otthon tanították. A fiatal lány azonban nem maradt le iskolába járó kortársai mögött: már 15 évesen előadásokat tartott tiniknek az életvédelem témájában, és ekkor hozta létre alapítványát, a Live Action-t is, amely a magzatok jogaiért küzd. Egyetemistaként Lila Rose is részt vett a Planned Parenthood törvénysértéseivel kapcsolatos nyomozásokban: teherbe ejtett kiskorú lányként jelentkezett be az abortuszklinikákon, és rögzítette, hogy az adminisztráción dolgozók azt tanácsolták neki, hazudjon az életkorával kapcsolatban, hogy a klinikának ne kelljen feljelentést tennie a megrontó ellen. Miután több államban is "rajtaütött" az abortuszklinikákon, egy idő után szétküldték a fotóját a Planned Parenthood intézményeiben, nehogy bárki is szóba álljon vele.

lila_rose_un.jpg

Lila Rose beszédet mond. 24 évesen már hatalmas rutinja van.

hormonok_reklam.jpg

 

Lila Rose megpróbált rávilágítani a Planned Parenthood rasszista színezetére is, mivel a hálózat rengeteg klinikát működtet fekete negyedekben, és elfogad olyan adományokat, amelyeket célzottan fekete babák abortálására szántak. (Maga az alapító, Margaret Sanger is rasszista volt.) A nyomozás során Lila Rose és társai több klinikát felhívtak, azzal a felvetéssel, hogy kimondottan fekete babák abortálását szeretnék anyagilag támogatni, mivel a lakókörzetükben túl sok a fekete. A klinikák örömmel fogadták az adományt.

lila_live_action.jpg

A Live Action aktivistái. Évente hatalmas menetelést szerveznek a magzatok jogaiért.

A két fiatal neve mára szorosan összefonódott az amerikai pro-life (abortuszellenes) mozgalommal. Érdekes, hogy az evangéliumi kereszténység hagyományos fellegvárában most katolikusok képviselik leghangosabban a magzatok jogait. Míg Daleiden "kulturális katolikusként" beszél magáról, Lila Rose szívesen osztja meg buzgó vallásosságát minden létező fórumon, nem kis megrökönyödést váltva ki azzal, hogy elszánt katolicizmusa egy szépségkirálynő külsejével párosul.

a_csalad_ereje_1.jpg

"Két világhírű pszichológus próbál meggyőzni arról, amit a szíved egyébként is diktálna, azaz hogy a növekvő társadalmi nyomás ellenére ne add át a gyerekeid nevelésének felelősségét a különböző intézményeknek illetve a médiának. Igenis a szülő az, aki leghatásosabban meg tudja tanítani gyermekének, hogy mi a jó és mi a rossz. A kortársaiknak kiszolgáltatott fiatalok hamar a korai szexualitás és az agresszió áldozatai lesznek. Ha azonban a szülők visszatalálnak ősi szerepükbe, a családok sokkal boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak és perspektivikusabbak lesznek." (www.booker.hu)

 

Szívesen olvasnál jó könyveket a gyereknevelésről? Nézd meg a könyvespolcunkat!

Szólj hozzá

vallás sztárok abortusz kamaszok női jogok Planned Parenthood