2016. már 09.

Az indiai horror folytatódik

írta: Al
Az indiai horror folytatódik

Nincs javulás 2012 óta?

indiarape.jpg

Folytatódnak a különös kegyetlenséggel elkövetett nemi erőszakok és gyilkosságok Indiában. A 2012-es hírhedt delhi buszos gyilkosság óta talán most van rá esély, hogy a borzalmak újra átlépjék a nagyvilág ingerküszöbét. A mai napon egy 15 éves lány halt meg, akit saját családja háza tetején erőszakolt meg , majd gyújtott fel egy férfi Utter Pradeshben. Ugyanebben a tartományban egy kismamát is megtámadtak...

A 28 éves anyuka, aki egy családi ünnepről tartott hazafelé, két hetes kisbabájával várakozott az autóbusz állomáson, hogy a reggeli első buszra felszállhasson. Itt talált rá egy buszsofőr és egy ellenőr késő éjszaka, akik egy buszba tuszkolták, megerőszakolták, a kisbabát pedig egyszerűen kidobták. Az asszonyt reggel eszméletlen állapotban találták meg az állomáson, amikor a férje a helyiek segítségével a helyszínre érkezett, hogy megkeresse.A gyermek már halott volt.

a_szeretetminteletforma.jpg

2014-ben több mint kétezer nemi erőszakot jegyeztek fel Újdelhiben, míg országszerte 37 ezer esetet regisztráltak. Az indiai nők helyzete utoljára 2012-ben került reflektorfénybe, amikor Delhiben egy buszon erőszakoltak halálra egy egyetemi hallgatót. Mukesh Singh, a busz vezetője később egy dokumentumfilmben a következőt nyilatkozta a történtekről: " „Egy rendes lány nem jár odakint este 9-korCsendben kellett volna maradnia, és hagyni, hogy megerőszakolják.”"

Leslee Udwin dokumentumfilmje, az India lánya

Szólj hozzá

női jogok