2016. ápr 14.

Váratlan fordulat: a tévé segített visszakapni a gyerkekeket

írta: Al
Váratlan fordulat: a tévé segített visszakapni a gyerkekeket

n_e.jpg

A Barnevernet hihetetlen képmutatása:miután vasárnap nyilvánosság elé lépett Natasha és Erik, és az egyik norvég televíziós csatornának elmondták történetüket, csodák csodája, a gyermekvédelem hirtelen megoldást talált a fél éve húzódó ügyre.

A tanulság: ha egy intézmény igazságtalanul és zsarnokian működik, használni kell vele szemben a nyilvánosság erejét. A fiatal pártól fél éve vette el a norvég gyermekvédelem újszülött ikerbabáikat, arra hivatkozva, hogy Natasha alkalmatlan az anyaságra. Ezt a gyanút egy 11 évvel korábbi, a lány kamaszkorában készült pszichológusi véleményre alapozták. Azóta - amit a gyermekvédelem elmulasztott - újra pszichológiai vizsgálat alá vetették az egykori problémás tinit, amiből kiderült, hogy minden tekintetben alkalmas az anyaságra, és az összes értéke bőven normális volt. A gyermekvédelem mégis 6 hónap alatt sem volt hajlandó felülbírálni korábbi döntését.

a_csalad_ereje_2.jpg

Miután a kétségbeesett pár vasárnap az egyik televíziós csatornán a nyilvánosság elé tárta a történetet, a Barnevernet rögtön felkereste őket, és máris egy ideiglenes megoldást ajánlottak: Natasha és Erik beköltözhet féléves babáik mellé egy gyermekvédelmi intézménybe. Azt, hogy hazavihetik-e őket, és ha igen, mikor, még nem lehet tudni.

hege.jpg

A Barnevernet vezetője, Hege Hovland-Malterud. A hölgy leszbikus aktivista, aki a Åpen Kirkegruppe csoport tagjaként régóta harcol homoszexuális papok felszenteléséért.

a_boldog_csaladok_titkai_akcios.jpg

Április 16-án, szombaton civil szervezetek és egyházak világméretű megmozdulásokat szerveznek a Barnevernet törvénytelenségei ellen és a Bodnariu család újraegyesítésért. Marius és Ruth Bodnariutól tavaly novemberben vették el 5 gyermeküket, és azóta még csak a legkisebbet kapták vissza.

Budapesten 14:00 órakor lesz demonstráció az Ostrom utcában, a Norvég Nagykövetség épülete előtt. A Facebookon az esemény ITT található.

 

Nézd meg könyvespolcunkat a gyereknevelésrőlpszichológiáról vagy aktuálpolitikai kérdésekről! Aregényeket se hagyd ki! :)

Szólj hozzá

család Európa Bodnariu család