2015. okt 29.

Inkubátor vagy kuka? 18+

írta: Al
Inkubátor vagy kuka? 18+

Mi lesz a magukra hagyott újszülöttekkel?

nb.jpg

Beszüntetné az ENSZ az újszülött mentő inkubátorokat, mivel a szervezet gyermekjogi bizottsága szerint „sérti a gyermek identitásának megismeréséhez való jogát”. A bizottság abszurd módon "mély aggodalmát fejezte ki a szabályozás hiánya és az egyre növekvő számú inkubátorban hagyott csecsemő miatt”. Az utóbbi évek magyarországi híreiből válogattunk, azt vizsgálva, hogy inkubátor hiányában hová is helyezik nem kívánt vagy titokban szült csecsemőiket az anyák. És inkább ez az, ami mély aggodalomra ad okot.

A napokban helyeztek el Pécsett a gyermekklinika inkubátorában egy egészséges, újszülött csecsemőt. A kórház dolgozói által Lukácsnak nevezett kisfiú valóban nem tudhatja majd meg sohasem, kik is voltak a szülei, és ki ő valójában. Sok sorstársával szemben azonban legalább az élethez való joga nem sérült.

nb_dustbin.jpg

Jobb, mint az inkubátor?!

Idén augusztus végén Miskolc Majláth városrészében egy gazzal benőtt területen hagytak egy újszülöttet, akinek holttestét a környéken lakók találták meg.

Tavaly októberben egy pestszentlőrici társasházi hulladékgyűjtőben találtak halott csecsemőt.

2014. tavaszán egy bicikliút mellett, az Eger patakban vettek észre arra járók egy vízbedobott újszülöttet.

2013. októberében Tatán egy nő a szeméttárolók mellett hagyta paplanba rejtett kisbabáját, akit már csak holtan találtak meg.

nb_madrid.jpg

Két megilletődött madridi rendőr, akik idén nyáron mentették ki ezt az újszülöttet egy konténerből

neveto_magzatdarabolok_reklam.jpg

2013. májusában egy nő nejlonszatyorban tette ki újszülöttjét Balassagyarmat egy erdős területén. A gyermek meghalt.

2013. áprilisában Tiszafüreden egy lány műanyagvödörbe rejtette titokban világra hozott, egészséges gyermekét, aki rövidesen meghalt.

a_lany_het_nevvel.jpg

2012. decemberében egy városligeti sörsátor mellett, egy szemétkosárban találtak egészségesen világra jött újszülött tetemére.

Szintén ebben az évben Pécsett egy romos iskolaépületbe bújt el egy nő megszülni gyermekét, akit aztán egy alaksori helységbe dobva hagyott meghalni.

2011. november végén Kaposvár környékén egy nő fagyasztóládában rejtette el újszülöttjét.

2011. szeptemberében Ibrányban találtak halott csecsemőt egy nő otthonában.

2011. májusában Óbudán rejtette valaki egy újszülött testét egy konténerbe.

erzelmi_biztonsag.jpg

2011. februárjában Budapest XVII. kerületében találtak egy halott kisbabát, akin külsérelmi nyomok is voltak.

2010. novemberében Cegléden egy hajléktalan életképesen született csecsemő holttestére bukkant egy kukában.

A statisztikák szerint egyébként távolról sem ennyi, hanem évente legalább 100 csecsemőgyilkosság történik Magyarországon, míg az inkubátorok körülbelül 40 újszülött életét mentik meg.

level_egy_meg_nem_szuletett.jpg

Az ENSZ ezúttal a több tucat csecsemőmentő inkubátort működtető Lengyelországot kérte a gyakorlat beszüntetésére. A lengyeleknél eddig 77 baba életét mentették meg ezek az eszközök. Az EU tagállamai között 11 országban alkalmaznak nagyobb számban ilyen inkubátorokat, a németeknél 80, az osztrákoknál 15, nálunk több mint két tucat található. Európában egyébként elsőként Magyarországon 1996-ban a budapesti Schöpf-Merei-kórházban helyeztek el életmentő inkubátort újszülöttek számára, amely melegen tartja a belehelyezett kisbabát, és a megfelelő helyen riasztó jelzést ad le, hogy minél hamarabb orvosi segítséghez juthasson.

 

 

forgasd_fel_a_vilagot_fiatalon_reklam.jpg

Szívesen olvasnál jó könyveket a gyereknevelésről? Nézd meg a könyvespolcunkat!

Szólj hozzá

abortusz Európa gyerekjogok